Αθλητισμος

Ένα χέρι που δεν ήταν πέναλτι και μια… λάθος αφιέρωση (video)

Δύο περιστατικά που συζητήθηκαν πολύ στη βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373859-771891.jpg
EPA/CIRO FUSCO

Η φάση της χθεσινής βραδιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν κάποιο γκολ, αλλά ένα χέρι του Σέρχιο Ράμος μέσα στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ντόρτμουντ.

Ήταν λογικό κι επόμενο να δημιουργηθεί χαμός στα social media και όχι μόνο, με την πλειονότητα να υποστηρίζει πως η Ρεάλ ευνοείται κλπ.

Ο ίδιος ο Ισπανός αμυντικός δήλωσε πως «έκανα χέρι, αλλά ήταν ακούσιο». Και έχει δίκιο. Όπως βλέπουμε από δύο διαφορετικές κάμερες, η μπάλα βρίσκει καθαρά στο χέρι του Ράμος, από απόκρουση του Νάβας, με την μπάλα να έρχεται δυνατά κι από πολύ μικρή απόσταση.

Ο Ράμος δεν θα μπορούσε να… εξαφανίσει το χέρι του μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, ενώ αυτό που τον αθωώνει εντελώς είναι το γεγονός ότι η μπάλα δεν έχει πορεία προς τα δίχτυα. Άρα η Ντόρτμουντ δεν στερήθηκε κάποιο σίγουρο γκολ.

Στη Νάπολι, η τοπική ομάδα νίκησε εύκολα τη Φέγενορντ με 3-1 και όταν σκόραρε ο Λορέντζο Ινσίνιε, δεν ξέχασε τον συμπαίκτη του Αρκάντιους Μίλικ. Ο Πολωνός φορ στάθηκε άτυχος, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπέστη ρήξη χιαστών και έτσι θα χάσει (και) φέτος τη μισή σεζόν.

Όταν ο Ινσίνιε έβαλε γκολ πήγε στον πάγκο και ζήτησε μια φανέλα του άτυχοι Μίλικ, που υπήρχε εκεί προφανώς έπειτα από συνεννόηση. Ο άνθρωπος της Νάπολι που είχε την ευθύνη να του τη δώσει ένα λάθος, όμως, καθώς του έδωσε μια εμφάνιση του Ζιελίνσκι! Πολωνός και αυτός, αλλά όχι τραυματίας. Ο Ινσίνιε το κατάλαβε γρήγορα και πήρε τη σωστή, αλλά οι κάμερες κατέγραψαν το blooper.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ