Αθλητισμος

ΝΒΑ εναντίον Ντόναλντ Τραμπ

Σύσσωμος ο μπασκετικός κόσμος των ΗΠΑ κατά του Προέδρου που τα 'χει... χαμένα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373440-771007.jpg
EPA/LARRY W. SMITH

Είθισται κάθε χρόνο, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, αλλά και όλων των δημοφιλών σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες να πηγαίνουν στον Λευκό Οίκο, σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη, όπου ο εκάστοτε Πρόεδρος θέλει να τους συγχαρεί.

Φέτος οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αναμένοντας την πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ, έψαχναν τρόπους για να την αρνηθούν. Τα μεγάλα τους αστέρια, ο Κέβιντ Ντουράντ και ο Στεφ Κάρι εκδήλωσαν την αντίθεσή τους με τον νέο Πρόεδρο σε όλους τους τόνους, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να πάνε να τον συναντήσουν.

Ο Τραμπ απάντησε με tweet –όπως συνηθίζει δηλαδή- λέγοντας ότι «η παρουσία στον Λευκό Οίκο είναι τιμή για οποιονδήποτε Αμερικανό, αλλά επειδή ο Κάρι δείχνει διστακτικός, τότε η πρόσκληση δεν υφίσταται». Οι Γουόριορς, άλλο που δεν ήθελαν, ανακοίνωσαν επίσημα ότι τον Φεβρουάριο που θα βρεθούν στην Ουάσινγκτον για το ματς με τους Ουίζαρντς, δεν χρειάζεται να πάνε στον Λευκό Οίκο, αλλά θα βρουν τρόπους για να προωθήσουν την ισότητα και τη διαφορετικότητα.

Πάντως, την πιο ωραία απάντηση την έδωσε ο Λεμπρόν Τζέιμς, που είπε στον Τραμπ μέσω twitter: «Ρε βλάκα, ο Κάρι έχει πει ήδη πως δεν θα έρθει. Άρα δεν τίθεται θέμα πρόσκλησης. Επίσης, το να πάει κάποιος στον Λευκό Οίκο ήταν τιμή, μέχρι τη μέρα που πήγες εσύ εκεί»!

Στο παιχνίδι μπήκε και ο μεγάλος Κόμπε Μπράιαντ, που υποστήριξε ότι «τα λόγια του Τραμπ ευνοούν τις διαφωνίες και τις έχθρες».

Παράλληλα με το ΝΒΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανοίξει κόντρα και με το NFL, καθώς συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ομάδων να διώχνουν όσους παίκτες δεν στέκονται προσοχή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ