Αθλητισμος

Η μεγάλη γιορτή του Ντούντα (video)

Συγκίνηση και αποθέωση στο ματς προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ΣΕΦ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372871-770106.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟ

Στα 74 του χρόνια, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από τους μπασκετικούς πάγκους και ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ανέλαβε να τον τιμήσει. Απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς τόσο το 1997 όσο και το 2012 οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” στην κορυφή της Ευρώπης.

Η γιορτή στήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο σημερινός Ολυμπιακός αντιμετώπισε μια μεικτή νυν και πρώην παικτών, που έχουν παίξει υπό τις οδηγίες του Ντούντα.

Το τελευταίο που έχει σημασία είναι το τελικό 111-103 υπέρ της ομάδας των All Stars. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αφού πρώτα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών του, κάλεσε τον μεγάλο Σέρβο προπονητή, να κοουτσάρει αυτός τα τελευταία λεπτά του φιλικού αγώνα! Παίρνοντας τάιμ άουτ, ο Ίβκοβιτς σχεδίασε την τελευταία επίθεση, όπως ακριβώς το 2012 στην Πόλη και τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Ο Σπανούλης κατέβασε και μοίρασε στον Πρίντεζη, ο οποίος όμως αστόχησε.

Πέρα από τους καλεσμένους που αγωνίστηκαν (Ζήσης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Σλούκας, Άντιτς, Κέσελι, Χάινς, Μαριάνοβιτς, Ερτέλ κλπ.), την παράσταση έκλεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός μπόρεσε και τον έφερε από το Βελιγράδι κι έτσι το παρών στο αντίο του Ντούντα έδωσε και ο κορυφαίος τενίστας. Ήταν αναμενόμενο πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη σπουδαία αυτή εκδήλωση ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και ο Δημήτρης Ιτούδης. Οι δυο τους άκουσαν υβριστικά συνθήματα από μία μικρή μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, κάτι που εξόργισε την πλειονότητα του κόσμου, που με την αντίδρασή της έκανε τους “ανεγκέφαλους” να σωπάσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ