Αθλητισμος

Σλοβενία φτιαγμένη για χρυσάφι (video)

Αποστομωτική νίκη επί της Ισπανίας και πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Spain v Slovenia - Highlights - Semi-Final - FIBA EuroBasket 2017

Η Ισπανία ήταν εξαρχής το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, παρά την απουσία βασικών παικτών όπως ο Γιουλ και ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Ήταν, βλέπετε, η παρουσία μεγάλων αστεριών από το ΝΒΑ και όχι μόνο, που προμήνυαν την κατάκτηση από τους Ίβηρες. Πάου και Μαρκ Γκασόλ, Ρούμπιο, Ροντρίγκεθ και άλλοι πολλοί πήγαν στην Τουρκία ως το απόλυτο φαβορί, αλλά θα φύγουν με κατεβασμένο το κεφάλι.

Η διαστημική Σλοβενία του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έκανε το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της και πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό, επικρατώντας (συντρίβοντας είναι η σωστή λέξη) την Ισπανία με 92-72!

Δεν ήταν μόνο τα 14 εύστοχα τρίποντα -ακόμα και με ταμπλό- που έκριναν το παιχνίδι. Ήταν η εξυπνάδα, το πάθος και η τακτική των Σλοβένων, που υπέταξαν τους Ισπανούς, οι οποίοι έδειχναν αποσβολωμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν.

Το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, μπάσκετ, ο Λούκας Ντόντσιτς τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ και μηδέν (0) λάθη, ενώ ο έμπειρος Ντράγκιτς πρόσθεσε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Aπό την Ισπανία μόνο τα αδέλφια Γκασόλ πάλεψαν, αλλά τι να το κάνουν, όταν η ομάδα τους είχε 7/27 τρίποντα και 13 λάθη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ