Αθλητισμος

Ήττα - αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για την Εθνική μπάσκετ

Οι Ρώσοι επικράτησαν 74-69, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των διεθνών μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371755-768010.jpg

Αυτή τη φορά, για τη συγκεκριμένη ήττα, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει ή να αναθεματίσει κάποιον. Η Εθνική μπάσκετ το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ηττήθηκε από τη Ρωσία με 74-69 και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Αυτό που έφταιξε περισσότερο ήταν η κούραση των παικτών μας. Κι αυτό διότι ο προπονητής Κώστας Μίσσας φοβήθηκε το ματς παραπάνω απ’ όσο έπρεπε και δεν ξεκούρασε τους βασικούς σε σημεία που χρειαζόταν.

Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μπουρούσης αγωνίστηκαν για περισσότερο από 30 λεπτά και αυτό μας κόστισε την τελευταία περίοδο, όπου έγιναν κακές επιθετικές επιλογές και λάθη.

Έτσι, πήγε στράφι το προβάδισμα +11 του πρώτου μέρους, αλλά και η συγκλονιστική εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος είχε 25 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης σημείωσε 19 πόντους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε ρηχά νερά και κυρίως ο Σλούκας που δυστυχώς έτυχε σε κακή βραδιά και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους και 6 λάθη.

Από τους αντιπάλους, ξεχώρισε ο Σβεντ. Παρά τη φανταστική άμυνα του Καλάθη (ποσοστό 32% και 7 λάθη), ο Ρώσος γκαρντ πήρε μπρος στο δεύτερο μέρος και τελείωσε το ματς με 26 πόντους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ