Αθλητισμος

Ας χάσει και από την Πολωνία να τελειώνουμε…

Η τραγική Εθνική ηττήθηκε (και) από τη Φινλανδία και κινδυνεύει σοβαρά να αποκλειστεί

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370535-765407.jpg
EUROKINISSI

Δεν υπάρχει τίποτα τιμητικό στην ήττα της Εθνικής μπάσκετ από τη Φινλανδία με 89-77.  Ίσως μόνο η τελική διαφορά να θεωρείται μικρή, αφού στα πρώτα τρία δεκάλεπτα οι οικοδεσπότες του Α’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ μας έκαναν πλάκα, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 20 πόντους.

Σε ένα καλό πεντάλεπτο, μειώσαμε σε 69-65 στο 35’, αλλά εκεί φάνηκε ότι αυτή η ομάδα στερείται πλάνου, ψυχής και φυσικά ηγέτη. Έγινε ακριβώς ό,τι και στο ματς με τη Γαλλία που χάσαμε με οκτώ πόντους αντί για 20-25.

Αισιοδοξία δεν μπορεί να υπάρχει με την τραγική εικόνα των διεθνών του Κώστα Μίσσα και όσο κι αν φαίνεται παράξενο στο κρίσιμο ματς με την Πολωνία (Τετάρτη, 17.30) δεν θα κατέβουμε ως φαβορί στο γήπεδο.

Οι Πολωνοί έχασαν από τη Φινλανδία στη δεύτερη παράταση, στο τελευταίο λεπτό από τους Γάλλους και σαφέστατα δείχνουν πιο σοβαροί και στιβαροί από την δική μας Εθνική.

Αν νικήσουμε θα περάσουμε ως τέταρτοι και θα παίξουμε το Σάββατο στην Πόλη απέναντι στον πρώτο του Β’ γκρουπ.

Από τη γενική μετριότητα της Εθνικής, ξεχώρισε ο Θανάσης Αντεντοκούνμπο με 17 πόντους, άντε κι ο Σλούκας (12 π.) με τον Αγραβάνη (9 π., 6 ριμπ.)

Για τη Φινλανδία ο γκαρντ Κόπονεν είχε 24 πόντους, ενώ ο σταρ Μάρκανεν πέτυχε στο χαλαρό άλλους 17. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ