Αθλητισμος

Εθνική όπως με Ρανιέρι… (video)

Κάκιστη εμφάνιση και 0-0 με την Εσθονία, αλλά τουλάχιστον δεν χάθηκαν τα πάντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369878-764187.jpg
EUROKINISSI/ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ

Μνήμες του πρόσφατου εφιαλτικού παρελθόντος ξύπνησαν την Πέμπτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη, όπου η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου έμεινε στο 0-0 με την Εσθονία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ.

Οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών (Μήτρογλου, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος) ήταν σημαντικές, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη κάκιστη εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Σχεδόν δεν έκαναν φάση οι παίκτες του Σκίμπε, καθώς δεν αρκούσε η -όποια- όρεξη είχαν οι Φορτούνης, Δώνης και Μάνταλος.

Ελλείψει Μήτρογλου, φάνηκε ξεκάθαρα το εθνικό κενό στη θέση του σέντερ φορ. Ο Βέλλιος απέδειξε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο γιατί δεν αξίζει να είναι καν τρίτος επιθετικός στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Διαμαντάκος που τον αντικατέστησε ήταν ίδιος και… χειρότερος.

Πάλι καλά να λέμε που η Βοσνία «αυτοκτόνησε» στην Κύπρο. Οι βασικοί αντίπαλοί μας για τη δεύτερη θέση προηγήθηκαν με 2-0 στη Λευκωσία, αλλά έπειτα από επική ανατροπή έχασαν 3-2! Έτσι στη βαθμολογία, η Εθνική μας έχει 13 βαθμούς, δύο παραπάνω από τους Βόσνιους. Αν νικούσαμε εχθές την Εσθονία, θα είχαμε αγκαλιάσει τη συμμετοχή μας στα μπαράζ.

Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και η Εθνική μας την Κυριακή υποδέχεται το Βέλγιο, που με ισοπαλία σφραγίζει ουσιαστικά την πρόκρισή του, μετέπειτα πάει στην Κύπρο και ολοκληρώνει τον Οκτώβριο εντός με το αδύναμο Γιβραλτάρ.

Οι Βόσνιοι θα παίξουν εκτός με το Γιβραλτάρ, εντός με το Βέλγιο (που ίσως είναι αδιάφορο) και τελευταία αγωνιστική στην Εσθονία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ