Αθλητισμος

Κόσμος πάει κι έρχεται

Τελευταία μέρα των μεταγραφών και όλοι περιμένουν δυνατές εκπλήξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369764-763970.jpg

Στις 8 το βράδυ ολοκληρώνονται στην Ελλάδα οι μεταγραφές και όλες οι μεγάλες ομάδες τρέχουν για να κλείσουν τα ρόστερ τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πρωί πρωί την απόκτηση του Βέλγου αμυντικού Μπιορν Ένχελς, ο οποίος έπαιζε στην Μπριζ.

Ο 23χρονος στόπερ δεν είχε εντυπωσιάσει στα δύο ματς της πρώην ομάδας του με την ΑΕΚ, ενώ στη σύντομη καριέρα του έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Εντούτοις θεωρείται παίκτης με μέλλον και γι’ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» λέγεται πως έδωσαν περί τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Αργά χθες το βράδυ, οι Πειραιώτες επικοινώνησαν πως αυτή θα είναι η τελευταία μεταγραφή τους για φέτος, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο να συμβεί. 

Από τη Γερμανία αναφέρουν ότι η μεταγραφή του Ρέτσου στη Λεβερκούζεν δεν κόστισε 22.000.000 ευρώ, αλλά 16, διότι στο deal συμπεριλαμβάνεται ο διετής δανεισμός του Αυστριακού αμυντικού Ντράγκοβιτς, από τη γερμανική στην ελληνική ομάδα. 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές για έναν εξτρέμ, με τον Μιραλάς να είναι ο πόθος των πάντων στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως ο Μάρκοβιτς που ανήκει στη Λίβερπουλ.

Στην ΑΕΚ, σήμερα είναι κυρίως μέρα Αραούχο, αφού ο Αργεντινός φτάνει στην Αθήνα στις 8.30 το βράδυ και στο αεροδρόμιο αναμένεται υποδοχή από τον κόσμο. Το μεγάλο «λάθος» στην υπόθεση είναι ότι η «Ένωση» θα πάρει τον παίκτη δανεικό ξανά, δίχως να έχει βάλει option αγοράς. 

Ο Παναγιώτης Κονέ θα υπογράψει κι αυτός συμβόλαιο σήμερα, ενώ λογικά θα αποκτηθεί ένας στόπερ από το εξωτερικό και ίσως ένας εξτρέμ.

Όλη η ασπρόμαυρη Θεσσαλονίκη κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Αντελίνο Βεϊρίνια. 

Ο 32χρονος δεξιός ακραίος πιέζει τη Βόλφσμπουργκ να τον αφήσει ελεύθερο, ώστε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι έτσι το συμβόλαιό του είναι πανάκριβο (σχεδόν 1,5 εκατ. τον χρόνο δίχως την εφορία), κάτι που σημαίνει πως ίσως ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν αποκτήσει στόπερ, που τόσο πολύ χρειάζεται.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε χθες τα ξημερώματα τον Γάλλο εξτρέμ Μουνιέ και συμφώνησε με τον Σουηδό μέσο Χίλιεμαρκ, πιθανώς την πιο ποιοτική φετινή του μεταγραφή. 

Αν και όλοι λένε πως οι «πράσινοι» θα ολοκληρώσουν την καλοκαιρινή τους ενίσχυση στους δώδεκα ποδοσφαιριστές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσθήκες. 

Υπάρχει έντονη φημολογία πως ιταλικός σύλλογος θέλει τον Γιώργο Κουτρουμπή και –όπως είναι λογικό- στο «τριφύλλι» θα τον παραχωρήσουν ευχαρίστως, αρκεί να προλάβουν να βρουν αντικαταστάτη. 

Επειδή όμως με τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου κανείς δεν είναι σίγουρος, δεν αποκλείεται να βγει στο… σφυρί και κάποιος άλλος παίκτης, σαφώς πιο χρήσιμος του Κουτρουμπή. Οι επόμενες ώρες θα δείξουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ