Αθλητισμος

Όταν ο Ουζουνίδης «απέρριψε» τον Τζούρτζεβιτς (video)

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έκανε προσφορά στον Σέρβο πριν από ένα μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Police on Scene of New Mexico Library Shooting

Το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Εμενίκε για την επίθεση και προετοιμαζόταν για τα πρώτα προκριματικά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουδείς ήξερε τότε πως ο Νιγηριανός θα ερχόταν ντεφορμέ στην Ελλάδα και θα τραυματιζόταν λίγο αργότερα, κάνοντας επιτακτική την απόκτηση ενός σέντερ φορ, που τελικά ήταν ο Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Εκείνη την εποχή, ο Σέρβος ήταν πολύ ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού! Παραπάνω από τον Στοϊλκοβιτς της Μπράγκα, το όνομα του οποίου ακούστηκε και συζητήθηκε αρκετά. Αν βάλουμε τα δεδομένα κάτω, θα δούμε πως δύσκολα οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να δώσουν τα 2,5 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η Παρτιζάν από τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα θα πάλευαν την υπόθεση.

Απλά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης άναψε… κόκκινο στην περίπτωση αυτή. Όχι γιατί ο 23χρονος επιθετικός δεν είναι καλός παίκτης. Ίσα-ίσα που είναι killer μέσα στην περιοχή. Διαθέτει εξαιρετική αίσθηση του γκολ και αναμφίβολα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Όμως δεν είχε κάποια άλλα στοιχεία που ήθελε ο προπονητής του ΠΑΟ: Να βγαίνει έξω από την περιοχή να υποδέχεται την μπάλα, να τη «σπάει» στους συμπαίκτες του, να ανοίγει χώρους στον επιθετικό παρτενέρ του. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο «κόπηκε» ο Σουηδός Σάμιουελ Αρμεντέρος, που πέρυσι πέτυχε 14 γκολ με τη Χεράκλες στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Τζούρτζεβιτς είναι ο παίκτης που θέλει την μπάλα από τους συμπαίκτες του για να τη βάλει στα δίχτυα. Με την Παρτιζάν πέτυχε 28 γκολ πέρυσι, άλλα επτά φέτος σε πέντε ματς και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από τη χώρα του. Είχε παλιότερα τρεις σεζόν σε Φίτεσε, Παλέρμο, όπου όμως εκεί δεν έπιασε, σκοράροντας τρεις φορές σε ισάριθμες σεζόν!

Κι αυτό είναι κάτι που λειτούργησε αρνητικά στην απόφαση του Ουζουνίδη…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ