Αθλητισμος

Οι καλύτερες μεταγραφές στη φετινή Σούπερ Λιγκ

Τι καλό «ψώνισαν» οι 16 μονομάχοι στη θερινή περίοδο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368434-761655.jpg
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / Eurokinissi Sports

Αν το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού, όπως είπε ο παλιός Ιταλός προπονητής Αρίγκο Σάκι-παραφράζοντας τον Μαρξ-τότε οι μεταγραφές είναι το όπιο των φιλάθλων. Όλοι θέλουν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να ενισχύεται, να αγοράζει παίκτες, με στόχο πάντα τη βελτίωσή της.

Στην Ελλάδα, βέβαια, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα τα πράγματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, οι Big 4 ενισχύθηκαν αρκετά, αλλά οι εποχές που βλέπαμε στα μέρη μας παίκτες σαν τον Ριβάλντο ή τον Πάουλο Σόουζα έχουν περάσει, μάλλον ανεπιστρεπτί.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες μεταγραφές που έχουν ήδη γίνει, ξεχωρίζουμε τις σημαντικότερες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γερό λίφτινγκ έκαναν στο ρόστερ τους οι Πειραιώτες και ακόμη δεν έχουν τελειώσει. Οι Οφόε, Καρσελά, Ζιλέ θεωρούνται καλές κινήσεις, ενώ ο Εμενίκε μάλλον δεν είναι ο παίκτης που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» για την επίθεση. Αν η ομάδα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνουν κι άλλες, πιο τρανταχτές κινήσεις.

ΑΕΚ: Ο Λιβάγια δεν είναι ο… Αραούχο (όλα ανοιχτά στην περίπτωσή του) που ήθελαν οι οπαδοί της «Ένωσης», ενώ παρότι ο Ισλανδός εξτρέμ Τρίστασον αφήνει πολύ καλά στοιχεία σε φιλικά και προπονήσεις, δεν προτιμάται από τον Χιμένεθ. Μυστήριο…

ΠΑΟΚ: Ο Μακ που γύρισε από τη Ζενίτ και ο Αργεντινός τερματοφύλακας Ρέι είναι δύο κινήσεις πρώτης γραμμής για τους Θεσσαλονικείς, που πάντως έχουν φυλάξει τα καλύτερα για τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, με τον Βιεϊρίνια να αποτελεί διακαή πόθο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών, οι κινήσεις με τους Τσάβες-Λουτσιάνο στην επίθεση αφήνουν υποσχέσεις. Οι «πράσινοι» πήραν διάφορους ρολίστες για να γεμίσουν το ρόστερ τους, ενώ θα αποκτηθεί καλός στόπερ, αν τελικά πουληθεί ο Μολέντο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ο στόπερ Μπανανά του Πλατανιά είναι πολύ καλή λύση για τη θέση του Ρισβάνη. Ο Ιρανός Χατζί Σαφί θα καλύψει το κενό του Τασουλή, ενώ αν αποκτηθεί και ο Κάτσε (ΠΑΟΚ) αντί για τον Σιώπη, οι Νεοσμυρνιώτες θα έχουν καλύψει όλα τα κενά τους.

ΞΑΝΘΗ: Πέντε-έξι μεταγραφές από το εξωτερικό έκαναν οι Ακρίτες. Κανείς δεν τους ξέρει αυτούς τους παίκτες, αλλά κατά παράδοση ένας ή δύο θα «βγουν» και με το παραπάνω, έχοντας πάντα την ελπίδα της μεταπώλησής τους.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Πιο γνωστό όνομα, ο Βασίλης Πλιάτσικας, που έπαιζε στον Πανιώνιο. Ο 29χρονος αμυντικός χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΚ, πήρε μεταγραφή για τη Σάλκε, έγινε διεθνής επί Ρεχάγκελ, αλλά μια σειρά τραυματισμών του έκοψε τη φόρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ο Ατρόμητος μας είχε συνηθίσει (και) σε αγορές γνωστών ποδοσφαιριστών, αλλά φέτος κινήθηκε πιο συντηρητικά. Καλή προσθήκη ο στόπερ Χατζηισαϊας από τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Καλός ο τερματοφύλακας Βελλίδης, αλλά μεγάλο στοίχημα αποτελεί ο 21χρονος Γάλλος επιθετικός Φρανκ Μπετρά, που έπαιζε στην Αγγλία και τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Πιο γνωστός ο αριστερός μπακ Άρης Σοϊλέδης. Όχι τόσο επειδή έχει παίξει σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά γιατί είχε σχέση με την τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου, ενώ τώρα λέγεται πως φλερτάρει με τη Βαλέρια Χοψονίδου, αδερφή της Ολυμπίας, συζύγου Βασίλη Σπανούλη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ουρουγουανό εξτρέμ ονόματι Ντίας, με θητεία στην Ισπανία (Σαραγόσα, Αλμπαθέτε, Νουμάνθια) έφερε ο Παναιτωλικός, που ψάχνει λαβράκι τύπου Βιγιαφάνιες-Ουάρντα για να το μοσχοπουλήσει στο μέλλον.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ενδιαφέρουσα προσθήκη θεωρείται ο μέσος Μαντιντά, που έπαιζε στη Θέλτα, αλλά πόλος έλξης θα είναι ο Γκέολ Χι Τζανγκ. Νοτιοκορεάτης, 19 χρόνων, από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Μπορεί και ν’ αξίζει.

ΛΑΡΙΣΑ: Λεοζίνιο, Περόνε, Γροντής από Ηρακλή, Ουάλας από Ξάνθη και Κούσας από Παναιτωλικό, είναι παίκτες γνωστοί στον ελληνικό ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο, όλοι τους με καλή παρουσία στη Σούπερ Λιγκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μεταγραφή που φέρνει λάμψη από τα παλιά είναι αυτή του Βραζιλιάνου Μπραντάο. Ο 37χρονος φορ μπορεί να είναι σαν… παλαίμαχος, αλλά ουδείς λησμονεί το σημαντικό πέρασμά του από τη Σαχτάρ κυρίως και τη Μαρσέιγ. Εκεί συνεργάστηκε με τον νυν προπονητή του Λεβαδειακού, Ζοσέ Ανιγκό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Πρωταθλητής στη Φούτμπολ Λιγκ πέρυσι, πρωταθλητής και στις μεταγραφές φέτος, με 17 μέχρι στιγμής! Ήθελε να πάρει Τσόρι Ντομίνγκες, Καμπιάσο και Λέτο, αλλά δεν τα κατάφερε…

ΛΑΜΙΑ: Για πρώτη φορά συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία και δίχως να ενισχυθεί με κάποιο «βαρβάτο» όνομα, πήρε παίκτες με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ