Αθλητισμος

Το πρωτάθλημα αρχίζει…Ε και;

Σέντρα σήμερα στη Σούπερ Λίγκα, με το φίλαθλο ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368432-761654.jpg
MotionTeam / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ τα βρήκε με τη NOVA κι έτσι σήμερα το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά, με τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη να γίνονται γνωστές με το πέρας των 30 αγωνιστικών. Δηλαδή δεν θα γίνουν πλέι οφ, παρά τις αντιρρήσεις του συνδρομητικού καναλιού.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, αλλά θα φανεί στην πορεία ποιος θα αντέξει. Οι πολυάριθμοι οπαδοί τους ασχολούνται με τις μεταγραφές και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου έδωσαν μαζικά το «παρών», παρότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είχαν αδειάσει λόγω διακοπών.

Αντίθετα, με το πρωτάθλημα ουδείς ασχολείται σε πρώτη φάση. Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει προσμονή για τη νέα εγχώρια σεζόν και το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει μόνο αν γίνουν κάποια πράγματα, που σε άλλες χώρες θεωρούνται δεδομένα.

Αν, δηλαδή, υπάρξει ισονομία και ο ανταγωνισμός των ομάδων περιοριστεί μέσα στο γήπεδο. Αξίζει να δούμε τι θα καταφέρει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, που διατείνεται ότι θα φέρει το 50-50, όχι μόνο στις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο την αφορά.

Με «καθαρό» πρωτάθλημα και ανταγωνισμό, τότε ίσως ο κόσμος δώσει μια ευκαιρία στο δύσμοιρο ποδόσφαιρό μας και αποφασίσει να σπεύσει στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 7.15 το απόγευμα, ταυτόχρονα σε Ξάνθη και Τρίπολη. Στον Στην ακριτική πόλη η τοπική ομάδα υποδέχεται τη νεοφώτιστη Λαμία, ενώ στην αρκαδική πρωτεύουσα ο Αστέρας παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Αργότερα, στις 9.30, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Λάρισα.

Την Κυριακή, η ΑΕΚ παίζει με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Λειβαδιά και ο Παναθηναϊκός στην Κρήτη για το ματς με τον Πλατανιά. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα ματς Κέρκυρα-Πανιώνιος, Ατρόμητος-Απόλλων.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟ ξεκινά το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ