Αθλητισμος

Πρέπει να παίζει ο Φορτούνης;

Οι λόγοι που ο Χάσι τον κρατάει στον πάγκο

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368096-761038.jpg
LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports

Από το βράδυ της Τετάρτης όλη η κουβέντα γίνεται για τον Φορτούνη. Από την ώρα που ανακοινώθηκε η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού και η εξέδρα κατάλαβε ότι ένας από τους αγαπημένους της θα έμενε στον πάγκο, ως την στιγμή που μπήκε και στην πρώτη του πάσα σέρβιρε το γκολ της ισοφάρισης στον Οφόε, ξεκίνησε ένας συνολικός προβληματισμός με βασικό ερώτημα...τι γίνεται μ’ αυτόν και με τον Χάσι.

Είναι γνωστό από την αρχή ότι ο Αλβανός δείχνει εμπιστοσύνη και φυσικά προτιμά τους παίκτες που ξέρει κι έφερε ο ίδιος. Έβαλε τον Οφόε παρότι ήταν μισοπροπονημένος και προτίμησε τον Ζιλέ ενώ είναι καινούργιος και φανερά ανέτοιμος για επίσημο παιχνίδι.

Εδώ που τα λέμε, ο Φορτούνης τού είχε δώσει και πάτημα με την ως τώρα απόδοσή του. Έμεινε έξω με αφορμή εκείνον τον ξαφνικό στομαχόπονο στο 3-1 με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι κι έπαιξε άσχημα στο 2-2 του Καραϊσκάκη. Από κει και πέρα δεν έπεισε ούτε στις προπονήσεις ούτε στο φιλικό με τον Ατρόμητο ότι μπορούσε να πάρει την θέση του Μάριν κι ακόμη περισσότερο του (έστω ανέτοιμου) Οφόε.

Η τύχη τα έφερε έτσι, και με το που πέρασε στο τερέν έκανε την τελική πάσα που έδωσε την ισοφάριση. Όμως και πάλι δεν έπεισε με την συνολική του παρουσία. Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς όχι τόσο επειδή μπήκε ο συγκεκριμένος, όσο γιατί όλη η ομάδα επέμεινε παίζει μπάλα ακόμη και τότε που έχανε με 1-0 καταλαβαίνοντας ότι ο αντίπαλος ήταν του χεριού της και δεν έπρεπε να πανικοβληθεί ή να απογοητευθεί. Αυτό την έσωσε έστω στο +90' και όχι η συμμετοχή του Άλφα ή του Βήτα από ένα σημείο και μετά.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Χάσι δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψή του για εκείνους που πρέπει να παίζουν στα χαφ. Ο Φορτούνης φανερά δεν έχει θέση στα αρχικά πλάνα του προπονητή. Από ανάγκη τον έβαλε και από ανάγκη θα τον χρησιμοποιεί-ίσως και με την παρότρυνση κάποιων από τον περίγυρο. Άλλωστε, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να προσθέσει σε δυσκολότερα ματς και αμυντικούς χαφ-εξάρια, οπότε θα «λιγοστέψουν» οι θέσεις στην ενδεκάδα. Και τότε θα δούμε πού θα βγάλει όλο αυτό. Και για τον Ολυμπιακό και για τον προπονητή...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ