Αθλητισμος

Το πρώτο τρόπαιο στα… πόδια του Μπέιλ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεκδικούν το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367099-759120.jpg
EPA/TANNEN MAURY

Ως είθισται η σεζόν ξεκινά επίσημα με το παιχνίδι ανάμεσα στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή του Γιουρόπα. Έτσι, απόψε το βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προπονητής της οποίας είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2013.

Ο Πορτογάλος φρόντισε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι, λέγοντας πως «ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει κι αν η Ρεάλ θέλει να τον πουλήσει, εμείς θα κάνουμε προσπάθεια να τον αποκτήσουμε». Η αλήθεια είναι πως… καπνός υπάρχει. Ο Ζιντάν δεν τρελαίνεται να κρατήσει τον Ουαλό, ο οποίος και τραυματισμούς παθαίνει συνέχεια και όταν παίζει συνήθως δεν έχει καλή απόδοση.

Για αρκετούς, το αποψινό παιχνίδι θα είναι το τελικό τεστ για τον Μπέιλ. Ειδικά από τη στιγμή που θα απουσιάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Βρετανός καλείται να αποδείξει αν έχει ηγετικές ικανότητες. Αν τα καταφέρει ίσως ο Ζιντάν (που θέλει τον Μπαπέ) να σκεφτεί να τον κρατήσει. Ειδάλλως, θα του βάλει… κορδελίτσα και θα περιμένει μια πρόταση γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να τα δώσει…

Το ματς θα διεξαχθεί στα Σκόπια, στο γήπεδο «Φίλιππος ΙΙ». Η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να κρατά ευχαριστημένες ακόμη και τις πλέον ασήμαντες ομοσπονδίες, αλλά η διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα σε γήπεδο που χτίστηκε το 1947 και απλά πριν από 7-8 χρόνια έγιναν κάποιες εργασίες, δεν θεωρείται σοφή επιλογή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ