Αθλητισμος

Κάτι λείπει από τη συλλογή της Στεφανίδη

Η Κατερίνα δίνει σε επτά μήνες ραντεβού με το μοναδικό χρυσό που δεν έχει κατακτήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367015-758943.jpg
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports

Όταν μπήκε το δίσεκτο 2016, ήταν σαν να γύρισε ο διακόπτης για την Κατερίνα Στεφανίδη. Για την ακρίβεια ήταν σαν να γύρισε η τύχη της ή ακόμη καλύτερα, να τελειοποιήθηκε η τεχνική της.

Τα τελευταία χρόνια, η 27χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήταν στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όμως ποτέ δεν είχε βάλει χρυσάφι στο στήθος της.

Χάλκινη στο Παγκόσμιο του κλειστού στις αρχές του 2016, ασημένια στα Ευρωπαϊκά ανοιχτού και κλειστού στίβου, τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Ήταν ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι ο βασικός της στόχος ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο.

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας, πήρε άριστα στο μεγαλύτερο τεστ ενόψει Βραζιλίας. Κατέκτησε το χρυσό στους Ευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ πέρυσι τον Ιούνιο και συνέχισε φορτσάτη, κατακτώντας το χρυσό και στους Ολυμπιακούς.

Αποδείχθηκε πως το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Τον Μάρτιο του 2017 συνέχισε με το χρυσό στο Ευρωπαϊκού κλειστού που έγινε στο Βελιγράδι, για να έρθει η χθεσινή επιτυχία στο Παγκόσμιο ανοιχτού του Λονδίνου.

Τι λείπει από την Κατερίνα; Ένα χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου. Πότε μπορεί να το κατακτήσει; Τον Μάρτιο του 2018, στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Εκεί που θα μπει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ