Αθλητισμος

Διαζύγιο προτείνει η Nova στην Super League

Επιμένει σε μειώσεις την ώρα που οι ομάδες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363406-751632.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο επεισόδιο  στην διαμάχη της Nova με την Super League για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων της χρονιάς που έρχεται.

Το συνδρομητικό κανάλι ζήτησε το πρωί της Τετάρτης την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών κάτι που σημαίνει ότι αν η πρόταση προχωρήσει, το νέο πρωτάθλημα θα βρεθεί τηλεοπτικά μετέωρο με τις ομάδες να ψάχνουν από την αρχή τηλεοπτική στέγη -ίσως και η κάθε μία ξεχωριστά. 

 

Η Nova επιμένει στην μείωση κατά 18% των χρημάτων που θα πρέπει να πληρώσει σε σχέση με το συμβόλαιο που υπάρχει και λήγει το 2019, κατηγορώντας τον ποδοσφαιρικό συνεταιρισμό της Α' Εθνικής ότι δεν ενδιαφέρεται για αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι το μόνο που ενδιαφέρει τις ΠΑΕ είναι να παίρνουν τα λεφτά χωρίς να κάνουν κάτι για βελτίωση του θεάματος και των συνθηκών διεξαγωγής του πρωταθλήματος που έτσι όπως γίνεται διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα και μειώνει το ενδιαφέρον. 

Επίσης αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα της ρήτρας που έχει παρακρατήσει από πέρυσι εξ αιτίας των αναβολών διαφόρων αγώνων όπως είχε δικαίωμα από το συμβόλαιο που ισχύει. Τα χρήματα αυτά η Λίγκα τα ζητάει πίσω "απειλώντας" με διάφορους τρόπους... 

 

Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη επεισόδιο στο καλοκαιρινό σίριαλ με άγνωστη κατάληξη και με δεδομένη την απροθυμία όλων των άλλων καναλιών να μπουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και την πλήρη ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των προέδρων - ιδιοκτητών. 

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της ΕΡΤ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη να βλέπει θετικά την μετάδοση κάποιων αγώνων από την δημόσια τηλεόραση.

Να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν συμμετέχει πλέον στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και επομένως μπορεί να ψάξει μόνος του το κανάλι που θα μεταδίδει τους αγώνες στους οποίους θα είναι γηπεδούχος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ