Αθλητισμος

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ

Τα αληθινά χρήματα, η «ψεύτικη» υπόσχεση και το Μουντιάλ που μπορεί να χαθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361245-748026.jpg
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports

Ο κύβος ερρίφθη και ο Μάρκους Μπεργκ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Αλ Αϊν. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, παρότι αμέσως μετά παράγοντας της ομάδας από το Ντουμπάι δήλωσε ότι “τα χρήματα που δώσαμε ήταν λιγότερα απ' όσα λέγονται”, δίχως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες που έχουμε εδώ στην Ελλάδα αναφέρουν πως όντως η Αλ Αϊν έδωσε γύρω στα 2,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,7 πηγαίνει στον Παναθηναϊκό. Το μόνο θετικό για τους “πράσινους” είναι ότι πήραν μπροστά λίγο πάνω από 1.000.000, με αποτέλεσμα να μπορέσουν άμεσα να διευθετήσουν τις μεταγραφικές τους υποθέσεις.

Γι' αυτό άλλωστε, άνθρωποι του ΠΑΟ πήγαν στο Ντουμπάι ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Διότι δεν ακούστηκε ποτέ διοίκηση που θέλει να πουλήσει παίκτη, να κάνει αυτή το ταξίδι στη χώρα της ομάδας που θέλει να αγοράσει. Απλά στον Παναθηναϊκό, αφού κατάλαβαν ότι ο παίκτης είναι φευγάτος και ότι δεν μπορούν να πάρουν παραπάνω χρήματα, τουλάχιστον θέλησαν να πάρουν ρευστό για να κινούνται.

Επίσης, υπάρχει και ρήτρα ότι αν ο παίκτης πουληθεί στο μέλλον σε άλλον ελληνικό σύλλογο, ο ΠΑΟ θα πρέπει να εισπράξει 5 εκατ. ευρώ.

Όπως και να 'χει, στην ιστορία θα μείνει ως ένα αποτυχημένο deal για την ελληνική ομάδα, που απέτυχε να δώσει σε μια καλή τιμή το πιο σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο. Ο Μπεργκ θα γίνει πλούσιος (9 εκατ. για τρία χρόνια), αλλά εκεί που θα βρίσκεται ίσως ξεχαστεί. Ηδη αμέσως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον τοποθετήθηκε επί του θέματος: “Δεν θα κρίνω την επιλογή του Μάρκους. Είναι βέβαιο, όμως, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ξέρω ότι θέλει να συνεχίσει να παίζει στην εθνική και πως έχει μεγάλες φιλοδοξίες”.

Αυτό που λέει δηλαδή ο Άντερσον, είναι πως ο ανταγωνισμός στα Εμιράτα είναι μηδαμινός και ότι η θέση του 31χρονου δεν είναι πια δεδομένη. Υπάρχει ο Γκουιντέτι, κλασικός φορ κι αυτός μα νεότερος, κάτι που σημαίνει ότι πια ο Μπεργκ δεν έχει σίγουρη τη θέση του ηγέτη που άφησε κενή ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του, ο Μπεργκ ήταν όλο... γλύκα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ η ΠΑΕ στο δικό της κείμενο, τον καλεί πίσω στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του.

Ο Μπεργκ πήρε μεγάλο ρίσκο αφήνοντας την Ευρώπη, ενώ ακόμη δεν είναι τελειωμένος ποδοσφαιρικά, αλλά είναι δεδομένο πως τα χρήματα μέτρησαν. Τώρα, αν δεν αντέξει στη ζέστη των Εμιράτων και στο κακής ποιότητας πρωτάθλημα, τότε ίσως να σκεφτεί νωρίτερα το ενδεχόμενο της επιστροφής. Άλλωστε, ο Γενάρης δεν είναι πολύ μακριά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ