Αθλητισμος

Το "Σταύρος Νιάρχος" για το προσφυγικό ποδόσφαιρο του "Μπαρτσελόνα"

Συνεργασία Ιδρυμάτων για 3.000 παιδιά σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360369-746502.jpg

Την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος της σπουδαίας καταλανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτελόνα, για την υλοποίηση προγράμματος που αφορά προσφυγόπουλα - ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ανέλαβε το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".

Λεπτομερέστερα, στην κατεύθυνση της προώθησης του αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής ενσωμάτωσης για περισσότερα από 3.000 παιδιά, Ίδρυμα" FC Barcelona" (Fundació FCB) και το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος συνεργάζονται για την υλοποίηση της μεθόδου FutbolNet. Σκοπός της μεθόδου είναι να βοηθήσει τα παιδιά και τους έφηβους πρόσφυγες μέσα από την πρόληψη και την επίλυση συγκρούσεων, καθώς και την ενθάρρυνση της κοινωνικής ένταξης και της ενσωμάτωσης στις κοινότητες υποδοχής. Η δωρεά θα υλοποιηθεί σε  προγράμματα στους χώρους υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. 

Λεπτομέρειες ανακοινώνονται σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του έκτου ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" για την Κοινωφελή Δράση, σε μία συζήτηση ανάμεσα στον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", και στον κ. Nacho Mestre, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος "FC Barcelona". 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ