Αθλητισμος

Στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Εθνική γυναικών (video)

Τεράστια νίκη επί της μεγάλης Ρωσίας με 62-58 για τα κορίτσια του Κεραμιδά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359942-745771.jpg
EPA/MARTIN DIVISEK

Λες και το είχαμε μαντέψει. Μετά τον θρίαμβο της πρεμιέρας κόντρα στη Γιουγκοσλαβία, γράφαμε πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη. Και να που ήρθε και η επόμενη. Η Εθνική γυναικών μπάσκετ επικράτησε με 62-58 της Ρωσίας και πέρασε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Πράγα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία μας απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία τα τελευταία 22 χρόνια μετρά 14 μετάλλια!

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε και έμεινε πίσω στο σκορ μόλις με τέσσερις πόντους στο ημίχρονο, 32-28. Η τρίτη περίοδος άλλαξε τα πάντα. Με εκπληκτική άμυνα και ευστοχία στην επίθεση, οι Ελληνίδες παίκτριες έκαναν επί μέρους σκορ 22-4 και προηγήθηκαν με 50-36, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η διαφορά έφτασε ως το +18, ώσπου εκεί ήρθε η χαλάρωση. Οι Ρωσίδες μείωσαν, αλλά ήταν αδύνατο να κάνουν την ανατροπή.

Κορυφαία για την ομάδα η Καλτσίδου με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ η Μάλτση ακολούθησε με 15.

Ο μεγάλος χαμός έγινε μετά το τέλος του ματς, όταν οι μεγάλες νικήτριες πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη τους πρόκριση. Ο προημιτελικός θα γίνει την Πέμπτη στις 4.30 το απόγευμα και αντίπαλός μας είναι η Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ