Αθλητισμος

Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του γκολφ

Πραγματοποιήθηκε το 12ο Aegean Pro – Am στα παραμυθένια γήπεδα της Costa Navarino

10129-624076.jpg
Βαγγέλης Κορωνάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358633-743047.jpg

Πριν λίγα χρόνια θα ακουγόταν άκρως απίθανο: «Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για γκόλφερς».

Κι όμως, το όραμα δύο ανδρών έκανε για 12η φορά πραγματικότητα ένα από τα κορυφαία διεθνή τουρνουά επαγγελματιών και ερασιτεχνών γκόλφερς, το Aegean Pro - Am.

Ο πρώτος από τους δύο, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της Costa Navarino, ενός από τα κορυφαία τουριστικά resorts στον κόσμο. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του στο όνειρό του: να κάνει τον τόπο του, την πανέμορφη γη της Μεσσηνίας, έναν παγκόσμιας κλάσης τουριστικό προορισμό, με τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Το άγαλμα του καπετάν Βασίλη στην είσοδο του Golf Club

Ο δεύτερος είναι ο Θεόδωρος Βασιλάκης, δημιουργός και ψυχή της AEGEAN, μιας από τις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρίες διεθνώς (και πολλών άλλων κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων), ο οποίος έχει επίσης αφιερώσει την επιχειρηματική του ζωή στην προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας με εξαιρετική επιτυχία και απτά αποτελέσματα.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Όσο ζούσε ο καπετάνιος, τους δύο άνδρες συνέδεε βαθιά φιλία αλλά και μια κοινή αγάπη, το γκολφ.

Έτσι ο μεν «προίκισε» το όνειρό του, την Costa Navarino με δύο εκπληκτικά γήπεδα, το Dunes Course και το Bay Course, και το κατέστησε κορυφαίο προορισμό για τα εκατομμύρια των φανατικών του αθλήματος σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Θεόδωρος Βασιλάκης μέσω της AEGEAN και της στρατηγικής συμφωνίας της με την PGAs of Europe (Ομοσπονδία Επαγγελματιών γκόλφερς), ίδρυσε και υποστηρίζει τα τελευταία 12 χρόνια το Aegean Pro - Am, το οποίο πραγματοποιήθηκε και φέτος από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου στα καταπράσινα μεσηνιακά γήπεδα.

Άποψη του μαγευτικού Dunes Course

Στο τουρνουά πήραν μέρος 60 τετραμελείς ομάδες. Η κάθε μία εκ των οποίων αποτελούνταν από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες – εξού και το Pro(fessional) - Am(ature).

Νικητής από τους επαγγελματίες αναδείχτηκε ο Σουηδός Peter Gustafsson με 207 χτυπήματα κερδίζοντας το έπαθλο των 7.000 ευρώ (από τις 70.000 που απονεμήθηκαν συνολικά).

Δεύτερος ήταν ο Αυστριακός Georg Schultes, πρώτη στο ομαδικό ήταν η ομάδα του Σκωτσέζου επαγγελματία Stewart Boyle με τους Έλληνες Γιώργο Κυβερνήτη, Δημήτρη Καρόκη και Χάρη Παπαδόπουλο, ενώ πρώτος Έλληνας επαγγελματίας ήταν ο Θέμης Γκίνης στην όγδοη θέση.

Η νικήτρια ομάδα

Το τελευταίο βράδυ του τουρνουά σε ένα λαμπρό γκαλά απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές. Κάθε χρόνο το Aegean Pro - Am, μαζί με τα έπαθλα, δωρίζει ένα ποσό σε κοινωφελείς σκοπούς και ιδρύματα. Φέτος ήταν η σειρά της «Κιβωτού του Κόσμου» που έλαβε 8.000 ευρώ.

Η AEGEAN αποτελεί από το 2007 τον «επίσηµο αερομεταφορέα» της PGAs Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, μεταφέροντας τους επαγγελματίες παίκτες της χώρας μας, αλλά και όλα τα παιδιά των Ακαδημιών των Ομίλων δωρεάν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες και προπονήσεις.

Πατήστε στο gallery για να δείτε όλες τις φωτογραφίες:

dfvfvdsf

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ