Αθλητισμος

5 λεπτά yoga: Μάθημα 2ο

Η personal trainer Μαριλένα Σχιζοδήμου μας μυεί στο Yoga flow

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 λεπτά yoga: Μάθημα 2ο

Μια μορφή yoga που παρέχει διαφορετικό μονοπάτι για εξερεύνηση. Σαν μέθοδος διαφέρει λόγω της δυναμικής ροής της, που συνδέει αρμονικά τη μία asana, με την επόμενη αναπτύσσοντας παράλληλα και το mobility. Ακολουθούμε ένα ρυθμό αναπνοής, διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ δύναμης και ευλυγισίας. Το πνεύμα (BRAHMAN) και η ψυχή μας (ATMAN) ενώνονται ενώ το σώμα μας λικνίζεται πλαστικά. Η flow yoga βελτιώνει το αναπνευστικό μας, μιας και αποτελεί ένα χαρακτηριστικά αερόβιο πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες του συγχρονισμού, της ιδιοδεκτικότητας και της κιναίσθησης καθώς και την ικανότητα της δύναμης και της ευλυγισίας.


Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο βίντεο, πρόκειται για μία σειρά από asanes που προχωρούν παράλληλα με την εισπνοή και την εκπνοή. Οι κινήσεις ρέουν ομαλά σε λογική διαδοχή συγχρονισμένες με την αναπνοή. Κάθε μάθημα έχει διαφορετικές προκλήσεις καθώς υπάγεται στον ελεύθερο σχεδιασμό του δασκάλου, ανάλογα με τη δημιουργική του έκφραση και το προσωπικό του στύλ. Η δόμηση του μαθήματος ακολουθεί τη λογική της ποικιλίας με βάση μια κεντρική πόζα. 

Στο παραπάνω βίντεο, κεντρική πόζα αποτελεί η τριγωνική στήριξη και οι παραλλαγές αυτής.

Τα οφέλη που φέρουν οι θέσεις με το κεφάλι ανάποδα είναι πολλαπλά. Αρκεί να αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά, όπως τη καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση της κεφαλής καθώς και τη γενικότερη κινητοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος, ξεκουράζοντας παράλληλα τους πνεύμονες. Τέλος, το λεμφικό σύστημα εφοδιάζεται πιο αποδοτικά, απομακρύνοντας τοξίνες από το σώμα.


Ακολουθήστε τη Μαριλένα Σχιζοδήμου στο fb: www.facebook.com/mst.workout/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ