Αθλητισμος

Aύρα Μπαρτσελόνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Σήμερα το ματς και η εκδήλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358560-742616.jpg

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής θα περάσουν τη Δευτέρα την κεντρική πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για ένα ακόμη ματς με τους κρατούμενους.

Αυτή τη φορά μαζί τους θα βρίσκονται σπουδαίοι φιλέλληνες Καταλανοί όπως ο τραγουδοποιός Josep Tero, o οποίος μελοποίησε ποιήματα του Καβάφη σε μετάφραση στα καταλανικά του Eusebi Ayensa, που διετέλεσε  αρκετά χρόνια διευθυντής του πολιτιστικού ιδρύματος «Θερβάντες» στην Ελλάδα και βραβεύτηκε από την ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό του έργο.

Το περιβάλλον των φυλακών δεν είναι άγνωστο στους δύο Καταλανούς καθώς συμµετείχαν σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην πατρίδα τους, ενώ συχνά επισκέπτονται την Ελλάδα, δείχνοντας το είδος εκείνης της κοινωνικής ευαισθησίας που απαιτείται από τον κόσµο του πνεύµατος. Επιπλέον, είναι φίλοι της Μπαρτσελόνα που διακρίνεται για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις της.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση του σηµείου επαφής που έχει δημιουργηθεί με ευαίσθητες και ιδιαίτερες οµάδες πληθυσµών ώστε να επιτευχθεί η άµβλυνση που χρειάζεται προκειµένου άνθρωποι διαφορετικών «κόσμων» να έρθουν πιο κοντά.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο «όχηµα» πέρα από την υπέροχη ποίηση του Καβάφη και του ποδοσφαίρου...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ