Αθλητισμος

Ποδόσφαιρο: Η ώρα του «πολέμου» για την Εθνική

Παρασκευή, Ζένιτσα: Ο πιο κρίσιμος αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358153-741916.jpg

Όπως ήρθαν τα πράγματα, ο κρισιμότερος αγώνας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για την πρόκριση στο Μουντιάλ είναι ο σημερινός κόντρα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Με μια ήττα θα δυσκολέψει πολύ η κατάσταση ακόμη και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί σε μπαράζ, με ισοπαλία παραμένουμε πάνω από τους Βόσνιους, ενώ με νίκη τους ξεφεύγουμε με +4 και δύσκολα θα χάσουμε την πρώτη δυάδα. 

Έπειτα από πέντε ματς, το Βέλγιο έχει 13 βαθμούς (και ταξίδια σε Ζένιτσα - Αθήνα), η Ελλάδα 11 και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη 10. 

Η δυσκολία που αναμένεται να μας προκαλέσει η αντίπαλός μας είναι δεδομένη. Αλλωστε και στο πρώτο παιχνίδι, μόλις στις καθυστερήσεις ισοφαρίσαμε με γκολ του Τζαβέλλα, που μας έσωσε από ήττα-μισό αποκλεισμό. Από 'κει και πέρα, το γήπεδο 15.000 θέσεων που θα φιλοξενήσει τις δύο ομάδες θεωρείται από τις πιο "καυτές" έδρες στην Ευρώπη. Και σήμερα, οι εθνικιστές οπαδοί των Βόσνιων θα ζητούν... αίμα. 

Πέρα από την κρισιμότητα του αγώνα, υπάρχουν και τα γεγονότα του Οκτωβρίου στο στάδιο Καραϊσκάκη. Έκτροπα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και το πανό που ανήρτησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι, που μιλούσε για τη σφαγή των Βοσνίων στη Σρεμπρένιτσα κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου. Γι' αυτούς τους λόγους, οι μουσουλμάνοι Βόσνιοι περιμένουν με άγριες διαθέσεις τους Έλληνες ορθόδοξους, όπως είναι και οι Σέρβοι άλλωστε... Τα μέτρα ασφαλείας είναι πρωτοφανή, το γήπεδο επιβλέπει από χθες ο στρατός, ενώ η ΟΥΕΦΑ έχει χαρακτηρίσει το ματς ως "υψηλής επικινδυνότητας". 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δυστυχώς οι απουσίες μας είναι αρκετές. Λείπουν οι δύο βασικοί μας αμυντικοί χαφ, Ταχτσίδης-Σάμαρης, καθώς και ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος από την άμυνα. Ολοι τους θα ήταν υπερχρήσιμοι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα χρειαστεί ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς και δύναμη. 

(Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το πρώτο ματς των δυο ομάδων, αμέσως μετά την ελληνική ισοφάριση).

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ