Αθλητισμος

Η Εθνική του 2004 έδειξε «ετοιμοπόλεμη» στο φιλικό με τους παλαίμαχους της Ίντερ (video)

Σα να μην πέρασε μια μέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357986-741652.jpg
Ben Radford/Getty - Ideal Images

Χαμόγελα, συγκίνηση, αναμνήσεις αλλά και μια ελαφρά απογοήτευση έφερε η εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου του 2004, στο φιλικό με τους παλαίμαχους της Ιντερ που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Χαμόγελα, συγκίνηση και αναμνήσεις επειδή ξαναείδαμε σε δράση τους παίκτες που μας χάρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό και... απογοήτευση, επειδή οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) είναι σαφώς καλύτεροι απ' αυτούς που αγωνίζονται σήμερα στη Σούπερ Λιγκ. 

Ο Καραγκούνης εξακολουθει να τρέχει σαν έφηβος στα 40 του, ο Μπασινάς παραμένει εγγύηση στη μεσαία γραμμή, ο Ζαγοράκης είναι αρχοντικός, ο Τσάρτας της «μιλάει» της μπάλας με το αριστερό του πόδι. 

Οι περισσότεροι διεθνείς του 2004, υπό την καθοδήγηση του Οτο Ρεχάγκελ, φιλοξένησαν μια ομάδα παλιών παικτών της Ιντερ στο Παγκρήτιο. Παρουσία 10.000 θεατών, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που έληξε 1-1. Στα πέναλτι χάσαμε από τους Ιταλούς, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. 

Ο Χαβιέ Ζανέτι, ο εμβληματικός αρχηγός των "νερατζούρι", ήταν εδώ και έπαιξε σε όλο το ματς, ενώ είχε για συμπαίκτες του -μεταξύ άλλων- τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Λάμπρο Χούτο, που έχουν φορέσει τη φανέλα της Ιντερ στο παρελθόν. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος ξεκίνησε με την Εθνική, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο άλλαξε στρατόπεδο και αγωνίστηκε κι αυτός με την Ιντερ. 

Για την ιστορία, οι ομάδες έπαιξαν ως εξής: 

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (45’ Γεωργιάδης), Νταμπίζας (45’ Καψής), Δέλλας, Φύσσας (45’ Λάκης), Μπασινάς, Ζαγοράκης (45’ Κατσουράνης), Τσιάρτας, Καραγκούνης (56’ Ζαγοράκης), Χαριστέας, Παπαδόπουλος.

ΙΝΤΕΡ: Τόλντο (41’ Φρέι), Ζανέτι, Μπιάνκι, Καλόν (76’ Χούτος), Καρμπόνε (52’ Μπαρέζι), Ντακούρτ (61’ Καραγκούνης), Ματεράτσι, Κίβου, Σουάζο (56’ Πίτσι), Γεωργάτος (52’ Κριστιάν Ζανέτι), Κολονέζε (45’ Φρέζι). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ