Αθλητισμος

Τέλος από την Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας

Διεκόπη πρόωρα το αποτυχημένο πέρασμα του Έλληνα προπονητή μπάσκετ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357828-741361.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πριν από έντεκα μήνες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζούσε το όνειρό του, όταν και προσελήφθη από τη Μπαρτσελόνα για να την καθοδηγήσει, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2+1 χρόνια. 

Σήμερα, έμαθε πως η συνεργασία δεν θα συνεχιστεί, αφού η σεζόν έκλεισε με παταγώδη αποτυχία για τους «μπλαουγκράνα». 

Στην Ευρωλίγκα, δεν μπόρεσαν καν να μπουν στις οκτώ καλύτερες ομάδες, τερματίζοντας στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας. Στο πρωτάθλημα, η Μπάρτσα τερμάτισε στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου και αποκλείστηκε από τη Βαλένθια στα προημιτελικά, ενώ δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το Κύπελλο. 

Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα που εμφάνιζε η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. «Παιδικό» μπάσκετ, δίχως λογική και φρέσκα συστήματα, ανάγκασε τον κόσμο πολλές φορές να κουνήσει άσπρα μαντηλάκια (όπως συνηθίζεται στα ισπανικά γήπεδα) στον κόουτς Μπαρτζώκα και στους παίκτες του. 

Για να λέμε του στραβού το δίκιο, όλη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα είχε πολλούς τραυματισμούς. Το επίπεδο ατυχίας ήταν υψηλότατο, όμως σε κάποιες περιπτώσεις προφανώς και φταίει το προπονητικό τιμ που δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους μπασκετμπολίστες. 

Επίσης, και η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου δεν στήριξε όσο έπρεπε τον Μπαρτζώκα, τουλάχιστον στον τομέα των μεταγραφών.

Η ουσία είναι πια πως η μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε σε έναν Έλληνα προπονητή να κοουτσάρει έναν από τους πιο εμβληματικούς συλλόγους στον πλανήτη, πήγε χαμένη. 

Σήμερα, ο Μπαρτζώκας δεν έχει προτάσεις στα χέρια του, παρά μόνο κάποιες επαφές με ομάδες που δεν είναι πρώτης γραμμής. 

Μια καλή ευκαιρία γι' αυτόν μοιάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδος ενόψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου, αρκεί έως τότε να μπορέσει να καθαρίσει το μυαλό του από την εφιαλτική χρονιά στην Καταλονία.

Αλλιώς υπάρχει και ο Δημήτρης Πρίφτης του Άρη... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ