1821 Digital Gallery
Μία ελληνική ομάδα κολύμπησε από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα για καλό σκοπό

Μία ελληνική ομάδα κολύμπησε από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα για καλό σκοπό

Μία ακόμα «κατάκτηση» για την Pastra Cretonaxiosa

Η ελληνική ομάδα Pastra Cretonaxiosa «κατέκτησε» μία ακόμα θαλάσσια διαδρομή, κολυμπώντας από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου η ομάδα διέσχισε πάνω από 40 χιλιόμετρα για να κολυμπήσει τη συγκεκριμένη απόσταση.

Σημειώνεται πως σκοπός του άθλου ήταν να στηρίξει  τους σκοπούς της ΑΜΚΕ Charity4U, η οποία έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση και τη γενικότερη υποστήριξη τεσσάρων αθλητών στο δύσκολο δρόμο τους προς τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, δηλαδή τους: Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία AMEA), Κατερίνα Δίβαρη (ιστιοπλοΐα) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα (ενόργανη γυμναστική).

Σχετικα
Έλληνες το 71% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2021
Έλληνες το 71% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το 2021

Ο καιρός ήταν σύμμαχος της Pastra Cretonaxiosa, με βορειοδυτικό άνεμο στα 3 με 4 μποφόρ, που έκανε λιγότερο δύσκολο αυτό το τολμηρό εγχείρημα. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα, που πριν από ένα χρόνο κατόρθωσε σε χρόνο ρεκόρ να γίνει η πρώτη από την Ελλάδα που διέσχισε το στενό της Μάγχης, ακολούθησε τους ίδιους κανόνες με το English Channel Association ενώ είχε και πάλι επιτήρηση από τον ίδιο observer, τον Keith Oiller, κίνηση που έχει ως απώτερο σκοπό να «γεννήσει» μια νέα, διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή ανοικτής θαλάσσης, προσελκύοντας Έλληνες αλλά και ξένους κολυμβητές. 

Τι είναι η «Charity4u – Αθλητισμός για όλους»

Σχετικα
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά των Κυθήρων - Το επίκεντρο
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά των Κυθήρων - Το επίκεντρο

Η «Charity4u – Αθλητισμός για Όλους» είναι μια Μη- Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 με βασικό σκοπό την υποστήριξη Ελλήνων αθλητών στην δύσκολη πορεία τους για την κατάκτηση διακρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι η ομάδα Pastra Cretonaxiosa

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν μαζί, στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Τότε δεν ήταν ομάδα. Μια πολύ ωραία παρέα ήταν με πολύ κέφι. Αργότερα προστέθηκε και ο Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής και έτσι σιγά σιγά η παρέα έγινε ομάδα και βαφτίστηκε.  Για να έχει «διαβατήριο» για τις εξορμήσεις της ανα τον κόσμο.

Τον Ιούλιο του 2015 διέσχισαν κολυμπώντας τα νερά του Βοσπόρου και αμέσως μετά προστέθηκαν στην ομάδα οι Κωνσταντίνος Μίχος,  Έλλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης και ο Αποστόλης Τσαγκαράκης.

Τον Αύγουστο του 2016 οι οκτώ κολυμβητές κατάφεραν να διασχίσουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες τα αφιλόξενα νερά της θάλασσας της Μάγχης. Μάλιστα  με χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά έγινε η πρώτη ομάδα στη κατηγορία σκυταλοδρομίας 8 ατόμων που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού του Channel Swimming Association (CSA).  Η CSA από το 1927 έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων επιβλέποντας και καταγράφοντας όλους τους κολυμβητές που διασχίζουν το «Κανάλι».

Αν θέλετε να στηρίξετε το charity4u, μπορείτε να το κάνετε μέσω του εξής λογαριασμού:

Eurobank GR9402600520000220200922412 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5