Αθλητισμος

Ζαγοράκης: Θείο δώρο ο Ιβάν Σαββίδης

Τι δήλωσε για τον γνωστό επιχειρηματία, μιλώντας σε ΙΕΚ αθλητικής δημοσιογραφίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354033-734073.jpg

Σε ΙΕΚ αθλητικής δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -και πρώην ποδοσφαιριστής- Θοδωρής Ζαγοράκης, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον ΠΑΟΚ, τη θητεία του ως προέδρου της ομάδας, την Εθνική Ελλάδας, τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και τις εμπειρίες του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή του αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη.

Σχετικά με τον τελευταίο -για τον οποίο είχε να πει μόνο καλά λόγια- ο Θοδωρής Ζαγοράκης σημείωσε εκτός των άλλων: «Ο Σαββίδης είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση στον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε καλύτερη «καραμπόλα» για μένα, ειδικά εκείνη την περίοδο που άλλαζε το φορολογικό σύστημα στο ποδόσφαιρο. Η εφορία από το 23% πήγε στο 45%.

Γι΄ αυτό και τότε έπρεπε να κάνουμε πωλήσεις παικτών. Κι ήρθε ένας άνθρωπος, με τον οποίο βρεθήκαμε τυχαία, του είπα αλήθειες, κάθισε κάτω και ξεσκόνισε όλα τα βιβλία για πέντε μήνες και τελικά ανέλαβε. Σιγά-σιγά άρχισε να βάζει χρήματα, έβαλε και τεχνογνωσία και πλέον αρχίζει η απόσβεση. Ακόμη δεν έχει πάρει πίσω κάτι από αυτά που έδωσε. Αυτό που φοβάμαι, όμως, είναι εμάς. Είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Είναι θείο δώρο ο Ιβάν».

Ο ίδιος μίλησε και για τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, για τον οποίο επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Τον Φερνάντο Σάντος τον πίστευα. Τον είχα προπονητή για μια χρονιά και στην ΑΕΚ και γνώριζα πώς δούλευε. Μαζί του έμαθα πράγματα που δεν τα είχα δει σε άλλον προπονητή. Ήξερα πως είναι αυτός που θα μας συμμαζέψει και θα μας βάλει σε καλό δρόμο.

Στην αρχή συναντιόμασταν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα για να συζητήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι. Και επέμενα τόσο πολύ, που σε μία συνέντευξη Τύπου είχα πει "όποιος δεν θέλει τον Σάντος, ας μην έρχεται στο γήπεδο. Αν είναι να κάνεις κακό στην ομάδα, μείνε σπίτι". Και είχε γίνει χαμός. Φυσικά, είδαμε όλοι τι έγινε στη συνέχεια, αλλά και το ποια ήταν η πορεία του Σάντος».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και τα όσα δήλωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης σχετικά με την Εθνική Ελλάδας και την κατάκτηση του Euro 2004. «Το μεγαλύτερο επίτευγμα εκείνης της γενιάς, ήταν ότι κράτησε μια συνέχεια και βρισκόταν σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων για όλα τα επόμενα χρόνια - με εξαίρεση το Παγκόσμιο του 2006. Ποια; Η Ελλάδα που πήγαινε μια φορά στα 14 χρόνια. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και το τέλος, το οποίο ήρθε πέρυσι με τις τραγικές μας εμφανίσεις. Αφήσαμε, όμως, μια μεγάλη κληρονομιά» τόνισε σχετικά, μεταξύ άλλων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ