Αθλητισμος

Spetsathlon 2017: Ήμουν κι εγώ εκεί!

Του χρόνου πρέπει να είσαι και εσύ

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353587-733630.jpg
Νίκος Καρανικόλας, Luc Percival , Παναγιώτης Μαυρομάτης

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, βολτάριζα για πρώτη φορά στο γραφικό νησί των Σπετσών, γνωρίζοντας αθλητές και δημοσιογράφους, χαζεύοντας τα υπέροχα ποδήλατα των συμμετεχόντων, φωτογραφίζοντας κάθε σπιθαμή του event και ρουφώντας τη θετική ενέργεια που έβγαζε ο κόσμος. Φύσηξα ξεφύσηξα, έσκασα από τη ζήλια μου και υποσχέθηκα στην Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, ότι του χρόνου θα πάρω κι εγώ μέρος στον ποδηλατικό αγώνα. Η Μαρίνα δε τα παίρνει ελαφρά τη καρδία αυτά. Οπότε αφού με ρώτησε με νόημα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα «ελπίζω να προπονείσαι ε;» , να που βρεθήκαμε πάλι -ένα χρόνο μετά- στα γνώριμα στέκια του Spetsathlon. Αυτή τη φορά με επετειακή διάθεση αφού γιορτάζει τα 5 χρόνια διοργάνωσης και το ποδήλατο σε ετοιμότητα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elenioui Bez (@elenioui) στις Μάι 7, 2017, 12:17πμ PDT

Προφανώς έμαθαν ότι θα αγωνιστώ και οι συμμετοχές εκτοξεύτηκαν στις 1100 συνολικά για το Endurance και το Sprint Τρίαθλο, τον κολυμβητικό αγώνα, τον ποδηλατικό γύρο του νησιού, το SUP event by BIC® και το φιλανθρωπικού χαρακτήρα περίπατο, Twilight Charity Run. Στην δική μας πάλι αγαπημένη και σχεδόν αθλητική παρέα -όπως μου αρέσει να μας αποκαλώ- των δημοσιογράφων, διαφημιστών και αθλητών, προστέθηκαν φέτος μερικές ακόμα ξεχωριστές προσωπικότητες. Η Μαριάννα Μαρμαρά, συνάδελφος από την Athens Voice, την οποία σιγά σιγά έψησα να συμμετάσχει στον κολυμβητικό αγώνα του ενός χλμ και η οποία ήδη προπονείται για του χρόνου προκειμένου να πετύχει καλύτερες επιδόσεις. Ο Uskar (Όσκαρ), ο δημοφιλής τριαθλητής από την Ισπανία που δίπλα μας έμαθε την εθνική μας λέξη με τα 3 άλφα. Η φίλη μου Αμαλία που λύσσαξε να εγκαινιάσει το ποδήλατό της και δεν με πίστεψε όταν της είπα ότι είναι δύσκολη η πίστα των 25 χλμ στις Σπέτσες και ακόμα πίνει νερό. Αλλά και το ζευγάρι Γιάννης-Μαίρη (γνωστή και ως Mary Hop)  τους οποίους μυήσαμε γρήγορα στα μυστικά της διοργάνωσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Μάιο του 2018.

Το Spetsathlon 2017 το οποίο συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab (διοργανώτρια και του Spetses mini Marathon) και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου προσέλκυσε σημαντικές παρουσίες του αθλητικού κόσμου, όπως ο πρωταθλητής κολύμβησης Δημήτρης Κουλούρης, η χρυσή παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Καρολίνα Πελενδρίτου, ο επίσης παραολυμπιονίκης κολυμβητής Δημήτρης Καρυπίδης και οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Γιάννης Δρυμωνάκος και οι παραολυμπιονίκες Μάκης Καλαράς και Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Το κλίμα survivor ήταν έντονο με την ομάδα RunNFun να φωνάζει συνθηματικά στον τερματισμό του sprint τριάθλου και τους μεταξύ μας αγώνες για έπαθλο παγωτού να κορυφώνονται.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη runnfun.gr (@runnfun.gr) στις Μάι 7, 2017, 6:42πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOOKmag (@lookmag) στις Μάι 9, 2017, 7:58πμ PDT

Όσοι λάβαμε μέρος στους αγώνες του Σαββάτου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε με κρεμασμένο σαγόνι τους χρόνους των αθλητών στο τρίαθλο sprint και endurance της Κυριακής. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τους νικητές αφού έτσι κι αλλιώς το μότο της διοργάνωσης λέει «νίκη είναι η συμμετοχή» και εμείς συμφωνούμε. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα, να συμμετέχεις για την εμπειρία, για τη χαρά, για την ευγενή άμιλλα, για τις αναμνήσεις, για το γέλιο, για την ομαδικότητα, για τη φουκαριάρα τη μάνα σου ρε παιδί μου που στην καρδιά της είσαι πάντα πρώτος. Έχω παρακολουθήσει πολλές αθλητικές διοργανώσεις και πρέπει να ομολογήσω ότι καμιά δεν συγκρίνεται σε ατμόσφαιρα με το Spetsathlon. Κι αν δε το ζήσεις είναι δύσκολο να το καταλάβεις, οπότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ