Αθλητισμος

«Στον αέρα» ο τελικός Κυπέλλου

Γελάει ο κόσμος με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρό μας

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352715-731631.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Τα τραγελαφικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό και όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες, πραγματικά ξεπερνούν κάθε φαντασία, επιβεβαιώνοντας πως το «βαρέλι δεν έχει πάτο». 

Πριν περάσουμε στο χρονικό της ξεφτίλας που διαδραματίζεται από την Πέμπτη το απόγευμα, ν' αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος είναι στον... αέρα, κι ας διεξάγεται αύριο το βράδυ.

Χθες το απόγευμα, λοιπόν, η τεχνική επιτροπή της Περιφέρειας της Μαγνησίας έδωσε το ΟΚ για να γίνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρότι δεν είχαν τηρηθεί όσα είχε ζητήσει. 

Αργότερα... ξύπνησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που ξεκίνησε στις 10 το βράδυ. 

Γύρω στα μεσάνυχτα, η απόφαση έδειχνε ειλημμένη: Ο τελικός ΔΕΝ θα γίνει, διότι τα 16.000 εισιτήρια που μοιράστηκαν σε οπαδούς δεν είναι αριθμημένα, κάτι που φυσικά και είναι παράνομο. Αυτό διέρρεαν από τη Γραμματεία, λέγοντας πως σύντομα έρχεται η ανακοίνωση. 

Αυτό που ήρθε σύντομα ήταν μια ανακοίνωση-μνημείο αλλά από τη μεριά της ΕΠΟ. Γύρω στις 00.30, η διοικούσα επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τόνισε πως «την Παρασκευή το πρωί θα μπουν αριθμοί σε όλα τα καθίσματα του γηπέδου και έτσι το παιχνίδι μπορεί να γίνει κανονικά» και τελείωσε με την απίστευτη φράση: «Ο τελικός θα διεξαχθεί και θα γράψει ιστορία». 

Η αλήθεια είναι πως ιστορία γράφεται, αλλά από την ανάποδη και αυτό αφορά τους πάντες. Πού όμως στηρίχτηκε η... αισιοδοξία της ΕΠΟ; Μα σε μία πρόταση -καινοφανή είναι η αλήθεια- η οποία αν εφαρμοστεί όντως θα είναι... ιστορική. 

Κάθε εισιτήριο που έχει πουληθεί αναγράφει πάνω τη Θύρα και τον Τομέα που αντιστοιχεί, αλλά όχι τη σειρά και τη θέση. Η πρόταση της ΕΠΟ είναι να μοιραστούν στον κόσμο... αυτοκόλλητα κατά την προσέλευσή του στο γήπεδο, όπου και θα αναγράφεται πάνω μια θέση για τον καθένα.

Προφανώς και μιλάμε για γελοιότητες, που πέρα από την ΕΠΟ βρίσκουν σύμφωνους και τους δύο αντιπάλους. Η κυβέρνηση έσπασε τη σιωπή της στις 4.20 τα ξημερώματα, βγάζοντας μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου, όπου έλεγε ότι «η απόφαση θα παρθεί την Παρασκευή το πρωί». 

Άρα, σε λίγο θα ξέρουμε αν θα γίνει στο Βόλο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτός που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ