Αθλητισμος

Πού είναι ο Αλβέρτης, ο Πασκουάλ, ο Διαμαντίδης, ο...

Προτίμησαν να μην προκαλέσουν ρωγμές στον «ενιαίο και αδιαίρετο» Παναθηναϊκό για... μικροπράγματα

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351643-729360.jpg

Και καλά... Ο μικρός Γιαννακόπουλος ήταν, όπως πάντα, ο εαυτός του. Στο κάτω-κάτω δική του είναι η ομάδα κι ό,τι θέλει την κάνει!

Θα περίμενε, όμως, κανείς από τον Αλβέρτη να αναλάβει για μία και μόνη φορά έναν ουσιαστικό ρόλο και μια ευθύνη, αντί να κάθεται στην άκρη του πάγκου σαν διακοσμητικό πολυτελείας. Να σκεφτεί πώς θα αισθανόταν εκείνος σε ίδια περίπτωση λίγα χρόνια πριν, να στυλώσει τα πόδια και να αρνηθεί πρώτος να μπει στο πούλμαν της επιστροφής από την Πόλη. 

Ίδια απαίτηση υπήρχε και από τον Τσάβι Πασκουάλ, που εκτός από κόουτς πρέπει να είναι και ο προστάτης των παικτών του απέναντι στην αυθαιρεσία οποιουδήποτε ακόμη και με ποινή απόλυσης, αντί να ψάχνει τρόπους για να ανεβεί ξανά στα μάτια τους εκ των υστέρων.

Κρύφτηκε κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, παρότι δεν έχει ανάγκη κανέναν και τίποτα. Έχασε την ευκαιρία να φανεί ηγέτης και εκτός παρκέ − κάτι που θα ήταν ίσως σημαντικότερο. Μάλλον φοβήθηκε την πιθανότητα να ξεκρεμάσουν από το ταβάνι του ΟΑΚΑ την φανέλα του με το «13» και προτίμησε την... αφωνία.

Μηδέν η αντίδραση κι από τους περισσότερους μπασκετάνθρωπους απέναντι σε μια συμπεριφορά που δεν την έχουμε συναντήσει ως τώρα ούτε στο λούμπεν ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όμως... Ο Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της Λίγκας, οι παλιοί άσοι της ομάδας, ο σύνδεσμος των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών, ο ΠΣΑΚ που υπερασπίζεται υποτίθεται τα συμφέροντα εκείνων που αναγκάστηκαν να κάνουν σε 17 ώρες το ταξίδι των 45 λεπτών... Άχνα! Κανένας, προφανώς, δεν ρισκάρει να χαλάσει την όποια σχέση του με τον Γιαννακόπουλο. 

Σιγή ασυρμάτου και από την ΠΑΕ και από τον ερασιτέχνη. Προτίμησαν να μην προκαλέσουν ρωγμές στον «ενιαίο και αδιαίρετο» Παναθηναϊκό για... μικροπράγματα.

Ακόμη κι οι οργανωμένοι οπαδοί, που άλλες φορές τα σπάνε για πολύ πιο ασήμαντους λόγους ή βγάζουν πυρίκαυστες ανακοινώσεις κατά του οποιουδήποτε, ούτε καν σκέφτηκαν να αποδοκιμάσουν με κάποιο τρόπο τον ιδιοκτήτη για τη μεταχείριση που επιφύλαξε σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό μέγεθος όπως ο μπασκετικός Παναθηναϊκός (τους) μετά από μία φυσιολογική αποτυχία.

Δυστυχώς, κανένας δεν έδειξε να συγκινείται. Μόνο τέσσερις μπασκετμπολίστες αρνήθηκαν να ανεβούν στο πούλμαν κι έσωσαν την ατομική τους αξιοπρέπεια χωρίς να λογαριάζουν το πιθανό τίμημα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ