Αθλητισμος

Παναθηναϊκός εναντίον Φενέρ

Αρχίζουν απόψε τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350166-726387.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Μεγάλες στιγμές θα ζήσει απόψε το ΟΑΚΑ, καθώς 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. 

Οι «πράσινοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας και θέλουν να το εκμεταλλευτούν στον δρόμο προς το φάιναλ φορ της Πόλης. Απέναντί τους μια πολύ ισχυρή ομάδα, με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον άνθρωπο που αγαπήθηκε σαν θεότητα από τους «πρασίνους» και κάθε φορά που επιστρέφει στην Αθήνα, αποθεώνεται όσο κανείς άλλος.

Μόνο που αυτή τη φορά το διακύβευμα είναι τεράστιο. Παναθηναϊκός και Φενέρ δεν δίνουν έναν απλό αγώνα, αλλά παίζουν για τη συμμετοχή τους στο υψηλότερο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Η παράδοση ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κόντρα στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς έχει νικήσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και έχει χάσει σε όλα τα εκτός. Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες. Τα πρώτα δύο ματς θα γίνουν στην Αθήνα, τα επόμενα δύο στην Τουρκία κι αν χρειαστεί πέμπτο, θα διεξαχθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ. 

Η ατμόσφαιρα θα είναι «καυτή», όπως συνηθίζεται στα κρίσιμα ματς του ΠΑΟ αλλά θα έχει και μια εσάνς από ΝΒΑ, αφού η ΚΑΕ θα μοιράσει 20.000 πράσινα μπλουζάκια, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην εξέδρα. Αυτό γίνεται συνήθως στα πλέι οφ του αμερικάνικου πρωταθλήματος. 

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πράσινη», τα t-shirts θα γράφουν πάνω τη φράση "This is PAO". 

Ο αγώνας ξεκινά στις 9 το βράδυ, μια λάθος κίνηση της Ευρωλίγκας, καθώς το ματς θα πέσει πάνω στους επαναληπτικούς προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα, πέρα από Έλληνες και Τούρκους, ουδείς άλλος θ' ασχοληθεί με το παιχνίδι αυτό, κάτι που δεν βοηθά την εμπορικότητα της μπασκετικής διοργάνωσης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ