Αθλητισμος

«Ενωμένη» Αμερική για το Μουντιάλ 2026

ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό καταθέτουν κοινή πρόταση για τη διοργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349300-724722.jpg

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2026 μπορεί ν' αργεί ακόμα, όμως θα είναι το πιο «πλούσιο», έστω και σε υπερβολικό βαθμό, στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν φέτος, θα συμμετέχουν 48 ομάδες σε ένα «γιγάντιο» τουρνουά που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στην παγκόσμα ομοσπονδία, αλλά και στις χώρες που θα συμμετέχουν. 

Εδώ και χρόνια, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να το διοργανώσουν. Στην Αφρική έγινε το Μουντιάλ του 2010, στη Λατινική Αμερική το προηγούμενο του 2014, στην Ευρώπη το επόμενο του '18 και στην Ασία αυτό το 2022, οπότε νομοτελειακά οι Βορειοαμερικάνοι έχουν βάσιμες ελπίδες, εξ ου και το ενδιαφέρον των τριών χωρών. 

Ειδικά οι ΗΠΑ διατηρούσαν πολλές ελπίδες εξαρχής, αλλά ο τεράστιος αριθμός αγώνων, γηπέδων και εγκαταστάσεων που χρειάζονται, τις ώθησαν ν' αναζητήσουν συμμάχους. Ετσι οι τρεις ενδιαφερόμενες χώρες αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να καταθέσουν μια κοινή υποψηφιότητα, που ήδη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας. 

Τον Δεκέμβρη του 2018 είναι η καταληκτική ημερομηνία και ανεξάρτητα από τις άλλες υποψηφιότητες (αν υπάρξουν), το φαβορί έχει ήδη βρεθεί. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ