Αθλητισμος

Ο Έλληνας... Γουέστμπρουκ στο Final 4 του NCAA

Ο απίθανος Τάιλερ Ντόρσεϊ κυνηγά το πανεπιστημιακό "στέμμα"

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oregon vs. Kansas: Tyler Dorsey with 27 CLUTCH points!

Τις προάλλες κάναμε την αναφορά μας στον Ζακ Ογκαστ, τον Ελληνοαμερικανό σέντερ που παίζει στην Τουρκία. Τώρα είναι η ώρα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον παίκτη για τον οποίον μιλάει όλη η Αμερική. 

Ο 21χρονος γκαρντ διαθέτει εδώ και χρόνια ελληνικό διαβατήριο, αφού η μητέρα του λέγεται Κωνσταντινίδου. Εχει παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες, έχει κάνει προπονήσεις με την Ανδρών και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου. 

Ως τότε, ο Ντόρσεϊ έχει πολλά να σκεφτεί. Καταρχάς το Final 4 του πρωταθλήματος NCAA, το αποκορύφωμα αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν March Madness. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο στις ΗΠΑ, καθώς συμμετέχουν ομάδες από πανεπιστήμια όλων των περιοχών, αλλά μόνο τέσσερις θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. 

Η μία εξ αυτών είναι το Ορεγκον, που χθες νίκησε το Κάνσας με 74-60 και προκρίθηκε στο Final 4 για πρώτη φορά μετά το 1939! Ηγέτης και κορυφαίος παίκτης, για μια ακόμη φορά, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, καθώς στην τελική φάση του πρωταθλήματος έχει κάνει... όργια, με αποτέλεσμα να αποκτήσει το παρατσούκλι "κύριος Μάρτιος". 

Ο πιτσιρικάς πέτυχε 27 πόντους και ανέβασε περισσότερο τις μετοχές του ενόψει του ντραφτ στο ΝΒΑ, αν τελικά αποφασίσει να συμμετέχει φέτος. Το δεδομένο είναι πως αυτόν θα τον δούμε στην Ευρώπη μόνο με την Εθνική... 

Απολαύστε τα χθεσινά απίθανα καλάθια του και ακούστε αντιδράσεις από τους σχολιαστές του αγώνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ