Αθλητισμος

Το όγδοο θαύμα το έκανε η Μπαρτσελόνα (εικόνες, video)

Απέκλεισε την Παρί με 6-1 στην πιο επική πρόκριση όλων των εποχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343587-714239.jpg
EPA/QUIQUE GARCIA

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έλεγαν πως μπορούν να κάνουν το θαύμα και θα ανατρέψουν το 4-0 επί της Παρί. Τελικά, αποδείχθηκε πως το πίστευαν! Γι' αυτό και το έκαναν πράξη. Με μια σαρωτική εμφάνιση κόντρα στους φοβισμένους Γάλλους, νίκησαν με 6-1, σκοράροντας τρεις φορές από το 88ο λεπτό κι έπειτα, σε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. 

Μέσι-Νεϊμάρ

Νεϊμάρ

Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν τι ακριβώς συνέβη στο "Καμπ Νόου". Ολα ήταν "νορμάλ". Ακόμη κι όταν οι Καταλανοί προηγούνταν με 3-0 στο 50'. Ακόμη κι όταν η Παρί μείωσε με τον Καβάνι στο 62', "καθαρίζοντας" -θεωρητικά- την πρόκριση. 

Η Μπαρτσελόνα ήθελε τρία γκολ για να περάσει. Το μόνο που πέρναγε όμως ήταν η ώρα. Και δύο λεπτά πριν από το φινάλε, η παρέα του Μέσι ήθελε ακόμη τρία γκολ. Έδειχνε να λυγίζει, την ώρα που η Παρί έχασε ευκαιρίες για να μειώσει κι άλλο. 

Λουίς Ενρίκε

Και τότε ήταν που άλλαξαν όλα. Ενα φάουλ του Νεϊμάρ στο 88', ένα πέναλτι του Βραζιλιάνου στο 90' και μια προβολή του Σέρχι Ρομπέρτο στο 95', δημιούργησαν μια εξωπραγματική ανατροπή, μια απίστευτη νίκη. Θα μπορούσε να πει κανείς για τη διαιτησία. Για τα δύο πέναλτι που κέρδισε η Μπαρτσελόνα και ήταν ανύπαρκτα. Ψιλά γράμματα...

Τέτοιες ανατροπές θέλουν και τύχη, θέλουν και σπρώξιμο για να γίνουν. Σε μία εβδομάδα, σε έναν μήνα, σε έναν χρόνο, ουδείς θα θυμάται αν και πόσο ευνοήθηκε η Μπάρτσα. Για μια ζωή, όμως, όλοι θα θυμόμαστε την 8η Μαρτίου του 2017. 

Από δω και στο εξής, η "Μέρα της Γυναίκας" θα πρέπει να μετονομαστεί σε "Μέρα της Μπαρτσελόνα". 

Βαρκελώνη πανηγυρισμοί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ