Αθλητισμος

Ενα μικρό, γαλατικό χωριό στη Νέα Σμύρνη...

Σε ένα μίζερο, διεφθαρμένο, σιχαμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πανιώνιος σε κάνει να χαμογελάς. Δεν είναι και λίγο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343005-713152.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Τι κι αν ο Πανιώνιος δεν νίκησε την ΑΕΚ, μένοντας στο 1-1; Τι κι αν η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα; Η Πλατεία και τα πέριξ αυτής ζουν μεγάλες, πρωτόγνωρες στιγμές και το διασκεδάζουν καταλλήλως. 

Καταρχάς, 7 - 8.000 κόσμο είχε να δει το γήπεδο, σχεδόν μια δεκαετία. Από την εποχή που ο Ιστορικός είχε φέρει τους ουρουγουανούς σταρς, Ρεκόμπα και Εστογιανόφ. Τη Δευτέρα το βράδυ, το παλιό γήπεδο στη Νέα Σμύρνη σχεδόν πλημμύρισε από ρομαντικούς φιλάθλους για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν αγχωμένοι. Εδειξαν πως δεν είναι έτοιμοι για να πάρουν το πρωτάθλημα. Εν τέλει έφεραν 1-1 με την ΑΕΚ και έμειναν έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. 

Η ουσία, όμως, είναι αλλού: Μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ καταφέρνει και τα βάζει με τους... Ρωμαίους. Τον Ολυμπιακό μπορεί να μην τον περάσει στη βαθμολογία, αλλά τον νίκησε μέσα στο Καραϊσκάκη. Τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τους έχει πίσω στη βαθμολογία ο... Πανιωνίξ! Είναι λογικό κι επόμενο ο κόσμος του να το γιορτάζει πια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Είχε περάσει σχεδόν μισή ώρα από τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ και ήταν χιλιάδες αυτοί που δεν έφευγαν από το γήπεδο. Οι παίκτες βγήκαν από τα αποδυτήρια για να λάβουν μέρος στο γλέντι. Δεν είχε σουβλιστά αγριογούρουνα, ούτε τραγούδησε ο Κακοφωνίξ. Ομως ήταν όλοι μαζί οι Ελληνες - και όχι μόνο - ποδοσφαιριστές που φώναζαν τα συνθήματα παρέα με τους οπαδούς. 

Σε ένα μίζερο, διεφθαρμένο, σιχαμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πανιώνιος σε κάνει να χαμογελάς. Δεν είναι και λίγο... 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ