Αθλητισμος

Απολύθηκε από τη Λέστερ ο Κλαούντιο Ρανιέρι

Το τέλος μιας... παρένθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341725-710640.jpg
Michael Regan/Getty - Ideal Images

Παρελθόν από τον πάγκο της Λέστερ αποτελεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ένα 24ωρο μετά το πιο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των τελευταίων εβδομάδων για την ομάδα του. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας ηττήθηκε βέβαια και πάλι, από τη Σεβίλλη για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το 2-1 της αφήνει περιθώρια για πρόκριση στη ρεβάνς της Αγγλίας. 

Η διοίκηση των "αλεπούδων" δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη από την εμφάνιση της ομάδας, που ήταν αποκαρδιωτική. Όπως και όλες οι πρόσφατες, οι οποίες έχουν φέρει τη Λέστερ μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Πρέμιερ Λιγκ και εκτός όλων των υπόλοιπων διοργανώσεων στο "Νησί".

Μιλάμε για την ομάδα που από το πουθενά έγινε πρωταθλήτρια τον περασμένο Μάιο, κι αυτή η επιτυχία πιστώνεται στον Ιταλό προπονητή − άλλωστε ήταν η πρώτη στην πολυετή καριέρα του. 

Γεννημένος για... καταστροφές, όπου και να πήγε ο ακριβοπληρωμένος τεχνικός απέτυχε, με αποκορύφωμα την πλήρη απαξίωση της Εθνικής μας ομάδας μέσα σε λίγους μήνες το 2014. 

Το πρωτάθλημα που πήρε η Λέστερ ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, όχι μόνο επειδή το κατέκτησε μια ομάδα που ήταν απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά και γιατί είχε ως καθοδηγητή τον συγκεκριμένο προπονητή, που έκανε μια... παρένθεση στις αποτυχίες. 

Μετά την αποπομπή του, ο 65χρονος θα εισπράξει άλλη μια παχυλή αποζημίωση (είναι μετρ τους είδους), αφού τον περασμένο Αύγουστο είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Λέστερ, που έληγε το 2020. Αν συμφωνήσει να πάρει όλο το προβλεπόμενο ποσό, θα τσεπώσει γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ