Αθλητισμος

Το παρασκήνιο πίσω από τις εκλογές της ΕΟΕ

Τελικά έγιναν εκλογές, αλλά η νομιμότητα τους ελέγχεται 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339594-706313.jpg
hoc.gr, από τις σημερινές εκλογές

Επιπλοκές προέκυψαν σήμερα στις εκλογές τις Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια και ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Η είδηση που κυκλοφόρησε νωρίτερα είναι ότι οι εκλογές αναβλήθησαν, λόγω της εισαγωγής  ενός από τους δύο υποψηφίους για την Προεδρία, Ισίδωρου Κούβελου, στο Ωνάσειο Νοσοκομείο, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, όπως προβλέπει το κατασταστικό,  με έγγραφο της ΔΟΕ , επίσημος τοποτηρητής της διαδικασίας είχε ορισθεί ο Έλληνας επίτιμος «Αθάνατος» Λάμπης Νικολάου, κάτι που είχε γίνει αποδεκτό από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΕ. Πράγματι, έξι μέρες πριν, ο Προεδρεύων (μέχρι να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος) απέστειλε την τυπική πρόσκληση για να συγκληθεί η διαδικασία σήμερα. 

Σήμερα, όμως, λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση, απέστειλε επίσημο έγγραφο στους 27 εκλέκτορες ότι αναβάλλει τις εκλογές εξαιτίας της εισαγωγής του κ.Κούβελου στο νοσοκομείο (σ.σ. οι εκλογές γίνονταν για τις 7 βασικές θέσεις του Προεδρείου).  Η εισαγωγή του κ.Κούβελου κοινοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως από το δικηγόρο του κ.Κούβελου στον κ.Νικολάου.

Παρ’όλα αυτά, 14 από τους 27 εκλέκτορες αποφάσισαν να παρακάμψουν τον νόμιμο τοποτηρητή και να προχωρήσουν σε ψηφοφορία, στην οποία και εκλέχθηκε με 14 ψήφους, Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν ενώ στην επίσημη ανακοίνωση στο site της ΕΟΕ δεν αναφέρεται στο λόγο για τον οποίο στην διαδικασία συμμετείχαν μόνο 14 άτομα.

Σημειώνεται ότι οι μόνοι δύο υποψήφιοι ήταν οι κύριοι Καπράλος και Κούβελος.

Θεωρείται δεδομένο ότι η διαδικασία αυτή θα προσβληθεί σε ελληνικά και ξένα δικαιοδοτικά όργανα, καθώς πηγές από την ΕΟΕ χαρακτηρίζουν την σημερινή διαδικασία παράνομη.

Σημειώνεται ότι στις σημερινές εκλογές, εξελέγησαν και οι εξής στο Διοικητικό Συμβούλιο, την εκτελεστική επιτροπή και σε τέσσερις επιτροπές:

Α' Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης

Β΄Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κατσώρας

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος

Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Ιάκωβος Φιλιππούσης

Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Μιχάλης Φυσετζίδης

Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Καρράς

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ