Αθλητισμος

Χάλκινοι οι Μάντης - Καγιαλής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαϊάμι

«Ήρθαμε στο Μαϊάμι αποφασισμένοι για μία θέση στο βάθρο και το πετύχαμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338744-704437.jpg
Sailing Energy

Με δυναμικό ξεκίνημα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και με νωπές ακόμη τις μνήμες από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ‘’2017 ΙSAF Sailing World Cup’’ που διεξήχθη στο Μαϊάμι των Η.Π.Α, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την συμμετοχή τους στην πρώτη διεθνή διοργάνωση της χρονιάς και κάνοντας όλους τους Έλληνες για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα υπερήφανους.

Οι έλληνες Ολυμπιονίκες, πρώτευσαν στις αρχικές κούρσες και από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι θα διεκδικούσαν μια θέση στο βάθρο. Μαζί με τον προπονητή τους Μάκη Ωρολογά κατάφεραν να κρατήσουν μια σταθερή πορεία στις 3 πρώτες θέσεις καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, και στις 10 ιστιοδρομίες.

«Ήρθαμε στο Μαϊάμι αποφασισμένοι για μία θέση στο βάθρο και το πετύχαμε. Μπήκαμε με το δεξί στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και σίγουρα απέδωσε η σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει στην Αθήνα» δήλωσε ο Παναγιώτης Μάντης. Συμπληρώνοντας, ο Παύλος Καγιαλής τόνισε: «Σίγουρα αποτελεί μεγάλη χαρά για εμάς αυτό το μετάλλιο, ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και ακόμα καλύτερα και στις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Έλληνες για τις ευχές τους και τους χορηγούς μας για την στήριξή τους»

Χορηγοί της ομάδας Μάντης - Καγιαλής είναι το Lascaris Foundation, η Interwetten, η Yamaha, η Garmin Greece, τα Holmes Place και η SaltyBag.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συνεχάρη με δήλωσή του την Βασιλεία Καραχάλιου και τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή για τις επιτυχίες τους στο παγκόσμιο κύπελλο ιστιοπλοϊας του Μαϊάμι. «Η ελληνική ιστιοπλοΐα συνεχίζει να αποδεικνύει τη δυναμική της σε διεθνές επίπεδο. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην χρυσή Ελληνίδα Βασιλεία Καραχάλιου για την πρώτη θέση στην κατηγορία Laser Radial καθώς και στους Ολυμπιονίκες μας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470. Ο ελληνικός αθλητισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά και δίνει το παράδειγμα πως με πίστη, αφοσίωση και εργατικότητα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο κ Βασιλειάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ