Αθλητισμος

Ο τύπος διασχίζει τον Ατλαντικό κολυμπώντας

Και τον καταδιώκουν καρχαρίες, κύματα και παράξενα ψάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332643-689489.jpg

Ο Μπεν Χούπερ είναι Βρετανός, 38 χρόνων, πρώην αστυνομικός και ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου από τις ακτές της Σενεγάλης με στόχο να κολυμπήσει όλο τον Ατλαντικό και να φτάσει στη Βραζιλία. Είναι μια απόσταση 3.200 χιλιομέτρων ή 2.000 ναυτικών μιλίων και αν τα καταφέρει θα είναι ο πρώτος που το κάνει. Όμως οι δυσκολίες είναι πολύ περισσότερες απ’ όσο υπολόγιζε.

Από την ημέρα που ξεκίνησε έχει καλύψει μόλις 67 μίλια. Αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει στη Βραζιλία στις αρχές του 2018, πολλούς μήνες μετά το στόχο του. Ο Χούπερ, ο οποίος λέει ότι τον εμπνέουν οι μεγάλοι εξερευνητές, παραδέχεται ότι το εγχείρημα είναι δυσκολότερο απ’ όσο πίστευε. «Οι τσούχτρες με τσιμπούν καθημερινά και δύο φορές έχουμε δει καρχαρίες» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, ενώ δέκα μέρες πριν αναγκάστηκε να σταματήσει όταν ένα ψάρι μπήκε στο αφτί του. Επίσης, πολλές φορές τα κύματα τον παρέσυραν από την πορεία του, ενώ συνάντησε ακόμα και… κινητά βουνά σκουπιδιών.

Ένα πρώην μέλος της αποστολής του είπε ότι το σκάφος υποστήριξης που τον συνοδεύει διαθέτει τρόφιμα μόνο για 140 ημέρες. Ο Χούπερ, ο οποίος κολυμπάει περίπου 8 ώρες την ημέρα, επιβεβαίωσε ότι ένα δεύτερο σκάφος υποστήριξης, γεμάτο με ζυμαρικά και ρύζι, επέστρεψε στη Σενεγάλη και πλέον η ομάδα έχει περιορίσει σημαντικά τις μερίδες τροφίμων που λαμβάνει. Πάντως, όπως λέει, δεν το βάζει κάτω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ