Αθλητισμος

Αν καταργηθούν τα πέναλτι και τα οφσάιντ!

Οι πρόεδροι θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια για να εκτονωθούν

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325015-670378.jpg

Ήθελα να 'ξερα ποιοι συμβουλεύουν τους δύο προέδρους. Ποιοι τους βάζουν να πλακώνονται, να βρίζονται, να κάνουν καμιά φορά και μηνύσεις ο ένας στον άλλο για ανύπαρκτα θέματα, μόνο και μόνο για να εκτονώνονται οι ίδιοι και ορισμένοι δίπλα τους. Ειδικά φέτος...

Γιατί με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και χωρίς να υπάρχουν πραγματικές αφορμές είχαμε μία από τα ίδια. Για πέναλτι που έγιναν και καλώς τα σφύριξαν οι διαιτητές, ξεκίνησαν πάλι τον αστείο χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων μόνο και μόνο για... να μην ξεχνιόμαστε οι υπόλοιποι και να μη νομίσουμε ούτε στιγμή ότι θα μας αφήσουν να χαλαρώσουμε και να δούμε μπάλα, όπως γίνεται στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.

Και για τον Αλαφούζο να το καταλάβω... Ο άνθρωπος ανακάλυψε το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, έτσι του είπαν ότι παίζεται −δηλαδή με ανακοινώσεις, αναρτήσεις στο twitter, βρισιές, απειλές και μηνύσεις− οπότε λογικό να νομίζει πως με τέτοιο τρόπο μπορεί να μπει μπροστά και να πάρει κάποτε πρωτάθλημα. Ο Μαρινάκης, όμως, βρίσκεται στα γήπεδα από παιδί. Βλέπει το χρυσορυχείο που λέγεται Καραϊσκάκη να αδειάζει χρόνο με το χρόνο, με εξαίρεση τα λίγα σημαντικά παιχνίδια. Παρακολουθεί τα λεφτά από τους δυνατούς σπόνσορες να λιγοστεύουν. Λογικά θα αντιλαμβάνεται επίσης ότι το περιβάλλον, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε κι ως ένα βαθμό συντηρεί, είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι έμεινε έξω από τους ομίλους του Champions League με τις δυσκολότερες μέρες να είναι μπροστά.

Κι όμως συνεχίζουν και οι δύο στον ίδιο δρόμο, μόνο και μόνο για να εκτονώνονται, να αποπροσανατολίζουν και να δίνουν μασημένη τροφή στις καφροφυλλάδες των οπαδών τους, που παρ' όλα αυτά πουλάνε λιγότερα από 4 χιλιάδες φύλλα η κάθε μία πανελλαδικά.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, οι διαιτησίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να πάψουν σιγά σιγά να ασχολούνται οι περισσότεροι για ψύλλου πήδημα. Στην πραγματικότητα, δεν δόθηκε ως τώρα καμία σοβαρή αφορμή για να βγουν μαχαίρια. Κι όμως οι δύο μεγάλοι συνέχισαν τα γνωστά, δίνοντας την εντύπωση ότι, ακόμη κι αν καταργηθούν τα πέναλτι και τα οφσάιντ, κάτι άλλο θα βρουν για να κρατήσουν ζωντανό το fight club που κατασκεύασαν...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ