Αθλητισμος

Ναι ρε Λευτέρη!

Ο «Άρχοντας των Κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει τη χρυσή του πορεία κάνοντας μας περήφανους

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324506-669135.jpg

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει τη χρυσή του πορεία 

«Ναι ρε φίλε!», είναι η χαρακτηριστική φράση του Λευτέρη Πετρούνια μετά από κάθε του προσπάθεια σε αγώνα. «Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο», η δήλωσή του μετά το εξαιρετικό πρόγραμμα στους κρίκους που του χάρισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Σε κάθε δήλωσή μου "Πάμε Ελλάδα" έλεγα. Έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τον Ζορμπά σε όλο το στάδιο. Για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. Το αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μυστικό», δήλωσε συγκινημένος μετά την ανάδειξή του ως Χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ο Λευτέρης γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1990 και οι ικανότητες του ήταν εμφανείς από τα πρώτα του χρόνια, καθώς σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε ήδη κατακτήσει μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων. Σήμερα, στα 26 του χρόνια, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει κατακτήσει περισσότερα από 20 μετάλλια και 30 διακρίσεις σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο με τελευταία εκείνη του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «Μίδας των Κρίκων» ή ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», αλλά το σημαντικότερο είναι πως όλοι μιλάνε για ένα σεμνό παιδί, έναν αθλητή με ήθος και αξίες.

Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομά του σε μια άσκηση στους κρίκους, την οποία ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια και η οποία αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας E (0,50 βαθμοί), αποδεικνύοντας ότι ο Λευτέρης ήρθε για να αφήσει το στίγμα του στην ενόργανη Γυμναστική και να μπει στο Πάνθεον.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα το πρόγραμμά του, το οποίο τελικά βαθμολογήθηκε με 16.000 (6.800 βαθμός δυσκολίας, 9.200 στην εκτέλεση), φέρνοντάς τον στην πρώτη θέση της κατάταξης. Μάλιστα, αυτή ήταν η υψηλότερη βαθμολογία που μπορεί να δωθεί στους κρίκους και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική εμφάνιση του Λευτέρη. Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήρθε να συμπληρώσει μια μαγική χρονιά, έπειτα από τα δύο χρυσά στο Ευρωπαϊκό της Βέρνης και στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης, πραγματοποιώντας έτσι το 3×3 στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε θέμα πίεσης σωματικής και ψυχολογικής, αφού οι προπονήσεις φτάνουν το σώμα και το πνεύμα στα άκρα. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, το έργο του αθλητή γίνεται ακόμη πιο δύσκολο επειδή υπάρχει σοβαρή κρίση και ο αθλητής καλείται να διαχειριστεί καταστάσεις που δεν πρέπει να τον αφορούν (οικονομικές και υλικοτεχνικές ελλείψεις). Ευτυχώς όμως για εκείνον, υπάρχει η Stoiximan, η οποία με τη στήριξή της τον βοηθάει να συνεχίσει την δύσκολη προετοιμασία του. Ο Λευτέρης Πετρούνιας γεννήθηκε πρωταθλητής και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τον εμποδίσει να κατακτήσσει την κορυφή.

Μάθε περισσότερα στο: www.stoiximan.gr & www.iroes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ