Αθλητισμος

Η «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη είναι η κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης

Και ψάχνει το… πρώτο της διαμάντι στις Βρυξέλλες 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323990-667656.jpg
EPA/ENNIO LEANZA

Κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για τον Αύγουστο αναδείχθηκε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, με την καθιερωμένη δημοσκόπηση που διενεργεί η EEA μέσω της ιστοσελίδας της και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Για το σύνολο των επιτυχιών της η Ελληνίδα αθλήτρια θα τιμηθεί την προσεχή Τρίτη και από τον σύλλογό της ΑΟ Φιλοθέης, στο γυμναστήριο όπου έκανε τα πρώτα της άλματα στο επί κοντώ.  Μαζί της θα τιμηθεί και ο σύζυγος και προπονητής της Μιτς Κρίερ. 

Στο μεταξύ στο Diamond League των Βρυξελλών διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος τελικός της εφετινής σειράς αγώνων του μίτινγκ και η Στεφανίδη μόνο με την παρουσία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία και να κερδίσει το πρώτο διαμάντι της καριέρας της.

Ελληνίδα άλτρια έχει 50 βαθμούς, 20 περισσότερους από την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, την μόνη αθλήτρια που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πρωτιά της, αν ήταν στον αγώνα. Η Κουβανή δεν είναι ανάμεσα στις δέκα που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, κάτι που σημαίνει πως η Στεφανίδη το μόνο που απαιτείται για να κατακτήσει την πρώτη θέση, είναι να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Τον τελευταίο της αγώνα στη χρονιά θα κάνει και η Βούλα Παπαχρήστου, που επίσης προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν στη διάρκεια του έτους κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ταλαντούχα αθλήτρια με το τέλος των υποχρεώσεών της στα Diamond League θα ξεκουραστεί, προκειμένου τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

Στο μίτινγκ των Βρυξελλών θα προκύψουν οι νικητές στα υπόλοιπα 16 αγωνίσματα, που έχουν απομείνει έπειτα από τη διεξαγωγή την προηγούμενη εβδομάδα του πρώτου τελικού του Diamond League στη Ζυρίχη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ