Αθλητισμος

Νικητής ο Άρης στο επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318800-627548.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μεγάλο βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Άρης, ο οποίος επιβλήθηκε με 77-69 του ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής μέσα στην Πυλαία, ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά στα 8,3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το σκορ στο 76-69 για τους «κίτρινους», λόγω ρίψης αντικειμένων από την εξέδρα.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά 10 πόντων (35-45) στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά από το σημείο εκείνο ως τη λήξη έπαιξαν εξαιρετικά βρίσκοντας ρυθμό από την απίστευτη άμυνά τους, που οδηγούσε τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου σε λάθη και βεβιασμένες επιθετικές επιλογές.

Ο Άρης κυριάρχησε στη μάχη του αέρα, πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωσε επιθέσεις, ενώ η τριάδα των Αμερικανών ΜακΝιλ (19 πόντοι), Γουότερς (17) και Γουάιτ (13) αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόπιστη, επωμίστηκε όλο το βάρος στην επίθεση και οδήγησε το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη στη μεγάλη νίκη.

Μια νίκη που επιτρέπει στους «κίτρινους» να διατηρούν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, σε αντίθεση με τον «Δικέφαλο» που έχασε πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι της πρώτης τετράδας. Ο ΠΑΟΚ, που έχασε σε δεύτερο σερί παιχνίδι της Α1, είχε σε καλό βράδυ τους Χάτσερ (16 πόντοι) και Βασιλειάδη (15), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ