Αθλητισμος

Δύσκολη κλήρωση για την εθνική ομάδα μπάσκετ στο Eurobasket 2013

Βγήκε το πρόγραμμα του Σεπτέμβρη

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30050-67921.jpg

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό – στο σπήλαιο της Ποστόινα σε θερμοκρασία 9οC που ανάγκασε τους υψηλούς καλεσμένους να παρακολουθήσουν τη διαδικασία με κουβέρτες στα πόδια – έγινε χθες Κυριακή, η κλήρωση των ομίλων της πρώτης φάσης του Eurobasket 2013. Το οποίο θα διεξαχθεί σε 4 πόλεις της Σλοβενίας από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Η εθνική μας καλείται να αντιμετωπίσει σο πλαίσιο του Δ’ ομίλου που φιλοξενείται στην πόλη Κόπερ τους εξής αντιπάλους:

4/9 Σουηδία

5/9 Ρωσία

7/9 Τουρκία

8/9 Ιταλία

9/9 Φινλανδία

Εκ πρώτης όψεως, ο όμιλος μοιάζει (και είναι) αρκετά δύσκολος. Οι Ρώσοι, ειδικά αν έχουν τον Κιριλένκο, μας κερδίζουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, οι Τούρκοι είναι πάντα δυνατοί και υπολογίσιμοι (αν και μ’ αυτούς η παράδοση είναι θετική), οι Ιταλοί υπήρξαν εξαφανισμένοι για χρόνια αλλά τώρα επιστρέφουν με 3 NBAers (Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι, Μπελινέλι, ενώ Σουηδοί και Φινλανδοί αν και σαφώς υποδεέστεροι χρειάζονται προσοχή για να μην… πάθουμε Νιγηρία.

image

Οι υπόλοιποι όμιλοι έχουν ως εξής:

Α' Όμιλος (Λιουμπλιάνα)

Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Βέλγιο

Β' Όμιλος (Γιεσένιτσε)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Σερβία, Λετονία

Γ' Όμιλος (Τσέλιε)

Πολωνία, Σλοβενία, Ισπανία, Κροατία, Τσεχία, Γεωργία

Από κάθε γκρουπ περνάνε 3 ομάδες, μεταφέροντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα στα νέα 6μελή γκρουπ που σχηματίζονται στη δεύτερη φάση (ο Α’ όμιλος σταυρώνει με τον Β’ και ο Γ’ με τον «ελληνικό»). Από εκεί οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα ημιτελικά και ξεκινάνε τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Χρειάζονται μίνιμουμ 3 νίκες στα 5 ματς της πρώτης φάσης, υπομονή αν έρθουν ήττες (γιατί μπορούν να διορθωθούν στη συνέχεια) κι αν όλα πάνε καλά στον προημιτελικό όλα γίνονται αφού μόνο η Γαλλία από Α’ και Β’ όμιλο τρομάζει κάπως. Βέβαια, προϋπόθεση είναι να πάει η εθνική όσο το δυνατόν πιο πλήρης στη Σλοβενία και… να έχει προπονητή. Αφού ουδείς γνωρίζει τι γίνεται με τον Ζούρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ