Αθλητισμος

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι Euro!

Ποια ομάδα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει την κούπα;

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 395
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23020-50876.jpg

Ποια ομάδα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει την κούπα; Τα μεγάλα στοιχηματικά πρακτορεία δίνουν φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της, την Ισπανία!

● Η αξία της νίκης των «φούριας ρόχας» ισοδυναμεί με 3,80 και ακολουθεί η πάντα υπολογίσιμη στις μεγάλες οργανώσεις Γερμανία με 3,90. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες πρώτης σειράς! Όπως η Ολλανδία (8), η Γαλλία (11,5), η Αγγλία (15,5), η Ιταλία (18) ή η Πορτογαλία (21).

● Όσον αφορά την Ελλάδα, μαζί με την Ιρλανδία και τη Δανία έχουν 81 απόδοση. Όσοι λοιπόν θέλετε να προκαλέσετε την τύχη σας ποντάρετε τώρα, που οι αποδόσεις για την Ελλάδα είναι μεγάλες. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα το έπος του 2004 να επαναληφθεί!

● Αλλά δεν είναι μόνο οι μπούκερ που ποντάρουν στην Ισπανία. Με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε μίλησε ο Φάμπιο Καπέλο στην εφημερίδα «Marca». Ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε τους «φούριας ρόχας» ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. «Η Ισπανία είναι ο κύριος διεκδικητής του τίτλου. Διαθέτουν μία φανταστική ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και έναν εξαιρετικό τεχνικό» τόνισε ο 65χρονος προπονητής που σπάνια αστοχεί στις προβλέψεις του.

● Δεν πάν’ να λένε, όμως, οι μπούκερ και ο Καπέλο. Ένας απ’ τους καθ’ ύλην αρμόδιους έχει αντίθετη άποψη. Ο λόγος στον Τσάμπι Αλόνσο: «Οι προσδοκίες δεν είναι απλά υψηλές, είναι υψηλότατες. Για το λόγο αυτό θα είναι δύσκολο για εμάς τους ίδιους και το περιβάλλον μας. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους μας. Το να έχεις την ταμπέλα του φαβορί, έως ένα σημείο σε βαραίνει. Ελπίζω να διαψευστώ και να μην είναι έτσι, αλλά φέτος θα είναι πολύ πιο δύσκολα» δήλωσε ο 30χρονος μέσος στην «El Mundo».

● «Τα φαβορί δεν βιάζονται ούτε μιλάνε πολύ» συνηθίζουν να λένε οι Άγγλοι. Μετά από χρόνια θητείας στα γήπεδα της Αγγλίας, επηρεασμένος από την αγγλική σοφία και μετριοπάθεια, ο Αλόνσο προτιμά να μετράει τα λόγια του παρά να μετρά απώλειες.

● Και μια και ο λόγος για την Αγγλία, δεν είναι λίγοι αυτοί που χρίζουν την ομάδα του Ρόι Χότζον πρώτο αουτσάιντερ για την κατάκτηση του θεσμού.

● Μαζί τους συμφωνεί και ο Θίο Γουόλκοτ και επαυξάνει μετά τη φιλική νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση της εθνικής Αγγλίας κόντρα στο Βέλγιο: «Το παιχνίδι με το Βέλγιο ήταν ακόμη μία καλή εμφάνιση, όχι μόνο της αμυντικής τετράδας αλλά ολόκληρου του συνόλου. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχουμε κατανοήσει τι ακριβώς θέλει από εμάς ο κόουτς, αλλά νομίζω ότι τα καλύτερα έρχονται» τόνισε ο άσος της Άρσεναλ.

● Πρώτος αντίπαλος στο Euro για τα «Λιοντάρια» θα είναι η Γαλλία στις 11 Ιουνίου. Παιχνίδι που δεν χάνεται!

● Αλλά Εθνική Αγγλίας χωρίς ίντριγκες, μοιραίους τραυματισμούς και πλεκτάνες, δεν υπάρχει! Η αναγκαστική αποχώρηση του άσου της Τσέλσι Γκάρι Κέιχιλ από την αποστολή των «τριών λιονταριών» για τα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας είναι το τέταρτο κατά σειρά πλήγμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εν όψει της διοργάνωσης.

● Ο Ρόι Χότζον είδε πρώτα τον Τζον Ρούντι να σπάει το δάχτυλο του χεριού του στην πρώτη προπόνηση με αποτέλεσμα να καλέσει τον Τζακ Μπάτλαντ, αργότερα ήρθε η σειρά του Γκάρεθ Μπάρι μετά το φιλικό με τη Νορβηγία κι έπειτα ο Φρανκ Λάμπαρντ τραυματίστηκε σε προπόνηση και άφησε τη θέση του στον Τζόρνταν Χέντερσον. Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν συνέβη αυτό που έγινε με τον αποκλεισμό του Γκάρι Κέιχιλ και την κλήση του Μάρτιν Κέλι της Λίβερπουλ.

 

● Πριν από δυόμισι εβδομάδες, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας ανακοίνωσε την προεπιλογή των «τριών λιονταριών» και άφησε εκτός τον Ρίο Φέρντιναντ. Οι λόγοι; Όπως ισχυρίστηκε, η αγωνιστική ετοιμότητα του υψηλόσωμου στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βρισκόταν στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών.

● Αυτό ήταν η επίσημη δικαιολογία, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων. Η κόντρα του Άντον Φέρντιναντ με τον Τζον Τέρι, η παρουσία του δεύτερου στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το μίσος που τρέφει πλέον για αυτόν ο Ρίο, στηρίζοντας τον αδερφό του, είναι η προφανής δικαιολογία που όμως κανείς δεν τόλμησε να παραδεχτεί.

● Και ήρθε η κρίσιμη στιγμή για τον Ρόι Χότζον, που ενημερώθηκε ότι ο Γκάρι Κέιχιλ υπέστη κάταγμα στο σαγόνι και δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο Euro. Με τον Ρίο Φέρντιναντ εκτός εξαρχής και τον Μίκα Ρίτσαρντς να αρνείται τη… λίστα αναμονής, ο κόουτς πήρε τηλέφωνο τον Μάρτιν Κέλι. Αυτός είναι ο 6ος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που βρίσκεται πλέον στην 23άδα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για τη διοργάνωση της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ