Αθλητισμος

Πόσο κοστίζει μια βραδιά με την ΙΝΤΕΡ αγκαλιά;

Το πιο ακριβό εισιτήριο από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα τέσσερα πρωταθλήματα το έχει η Ίντερ που πάει και χάλια στο Καμπιονάτο

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 382
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20546-45648.jpg

Να ήταν μόνο το αγωνιστικό; Ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και ο Ολυμπιακός φιγουράρει, μόνος, πρώτος στη βαθμολογία; Είναι και τα δυο ντέρμπι φωτιά που ακολουθούν με ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε μια περίοδο που οι Πράσινοι δείχνουν να χάνουν τη λάμψη τους. Και από δίπλα μια διοίκηση αόρατη!! Η Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Παρασκευής, 9 του Μάρτη, θα ξεκαθαρίσει αν θα πέσει στο 0,33 ευρώ η τιμή της μετοχής για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκού και αν οι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν, ώστε η ομάδα να μπορέσει να συμμετάσχει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

Μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένη η παρουσία των κ.κ. Βγενόπουλου, Πολέμη, Θανάση Γιαννακόπουλου στη Γ.Σ., ενώ πιθανή είναι και η συμμετοχή των κ.κ. Ζολώτα, Δάβαρη.

Θα έχει …πατέρα αυτή η συνάθροιση; Ο Νικόλας Πατέρας δεν εμφανίζεται έτοιμος να επιστρέψει στα διοικητικά του Παναθηναϊκού στο άμεσο μέλλον. Όσον αφορά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα ενταθούν οι προσπάθειες να παραστεί ο ίδιος ή να στείλει εκπρόσωπο, όπως συνηθίζει, που θα ψηφίσει τις όποιες αποφάσεις παρθούν. Για την παρουσία του Τσάκα, κουβέντα…

Κι ενώ στον Παναθηναϊκό ψάχνουν λεφτά και στην ΑΕΚ επιχειρείται η συνάντηση των «5» για να βρεθούν παράδες, στην Μπάρτσα έχουν άλλα προβλήματα. Μία σημαντική απόφαση, οικονομικής φύσης, καλούνται να πάρουν στην Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για το προεκλογικό πρόγραμμα του νυν προέδρου Σάντρο Ροσέλ με τίτλο «Espai Barca», σύμφωνα με το οποίο πρέπει να κατασκευαστεί νέο μπασκετικό γήπεδο, αλλά και να ανακαινιστεί το ποδοσφαιρικό.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του συλλόγου, Ζόρντι Μόις, προτεραιότητα αποτελεί η ανέγερση του νέου Palau, ωστόσο δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη ούτε όλοι οι συνεργάτες του, αλλά ούτε και οι φίλοι της ομάδας.

Όπως εξηγεί ο κύριος Μόις, η ανάγκη για κατασκευή νέου γηπέδου μπάσκετ επείγει για πολλούς λόγους. Πρώτον, η Euroleague επιβάλλει στις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση να έχουν γήπεδα με χωρητικότητα άνω των 10.000 θέσεων (το Palau Blaugrana έχει λιγότερο από 8.000).

Δεύτερον, το Palau Blaugrana είναι πλέον παλιό (καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν δουν τα δικά μας…) και δυσλειτουργικό γήπεδο. Τρίτον, το εξοδολόγιο εκτιμάται στα 75 εκατομμύρια ευρώ ενώ έχει βρεθεί και επενδυτής, που είναι τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται, καθώς μία ανακαίνιση στο Camp Nou υπολογίζεται ότι θα κόστιζε περίπου στα 100-150 εκατομμύρια ευρώ...

Πάντως το θέμα αναμένεται να επιλυθεί σύντομα με απόφαση των μελών του Δ.Σ. των «μπλαουγκράνα». Κάτι μου λέει ότι θα αποφασίσουν πριν προλάβουν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα ΑΕΚ και ΠΑΟ!

Με αφορμή την οικονομική κρίση στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, η ισπανική εφημερίδα «Marca» διενήργησε μια πολύ ενδιαφέρουσα  έρευνα σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων των ομάδων που συμμετέχουν στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μετά από υπολογισμούς, έβγαλε το μέσο όρο των τιμών, από τα παιχνίδια που έχουν δώσει στις έδρες τους όλες οι ομάδες των πρωταθλημάτων της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Αγγλίας.Ποια ομάδα είναι η πιο ακριβή για να την καμαρώσεις από τις κερκίδες; Ποια η πιο φτηνή; Σε τι ύψος κινείται ο μέσος όρος των εισιτηρίων;

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας: Το πιο ακριβό εισιτήριο από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα τέσσερα πρωταθλήματα, το έχει η Ίντερ που πάει και χάλια στο Καμπιονάτο! Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από τα € 22 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 165, στην πιο ακριβή τους τιμή. // Αρκετά υψηλή τιμή για τα εισιτήρια της Μίλαν. Το ακριβότερο αγγίζει τα € 158, ενώ το πιο φθηνό είναι στα € 20. // Από το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν στο ιταλικό πρωτάθλημα, οι εννέα έχουν θέσει την τιμή του ακριβότερου εισιτηρίου πιο υψηλά από το όριο των 90 ευρώ. // Η ομάδα που φαίνεται να σκέφτεται περισσότερο τους οπαδούς της είναι η Νάπολη, με το χαμηλότερο εισιτήριο να κοστίζει € 9,50. // Την ίδια τιμή έχει μόνο η Γκλάντμπαχ. Ακριβότερο κατά 50 λεπτά είναι το εισιτήριο για τους οπαδούς της Βαλένθια με € 10. // Τις χαμηλότερες τιμές των εισιτηρίων τις βρίσκουμε στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο μέσος όρος του πιο φθηνού εισιτήριου στην Μπουντεσλίγκα ανέρχεται στα € 13,29. // Αμέσως μεγαλύτερος στο ιταλικό πρωτάθλημα με τιμή στα € 16,60 // Στη συνέχεια έρχεται η Ισπανία με μέσο όρο τιμής των φθηνότερων εισιτηρίων στα € 32,60. // Και τέλος στην Πρέμιερ Λιγκ συναντάμε τον υψηλότερο μέσο όρο με τιμή στα € 35,02. Για να δούμε τις τιμές (υψηλότερες - χαμηλότερες) που επιλέγουν οι μεγαλύτερες ομάδες του κάθε πρωταθλήματος: Ρεάλ Μαδρίτης 140 - 35 // Μπαρτσελόνα 116 - 38 // Βαλένθια 80 - 10 // Ατλέτικο Μαδρίτης 120 - 40 // Ίντερ 165 - 22 // Μίλαν 158 - 20 // Γιουβέντους 70 - 30 // Μπάγερν Μονάχου 70 - 15 // Ντόρτμουντ 67 - 14 // Σάλκε 57 - 15 // Βέρντερ Βρέμης 47 - 13,50 // Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 60 - 33,62 // Λίβερπουλ 53,64 - 38 // Άρσεναλ 101,38 - 51,29 // Τσέλσι 92,20 - 54,39 // Μάντσεστερ Σίτι 50,43 - 30 // Τότεναμ 72,76 - 45,32.                                   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ