Αθλητισμος

Καταρρέει το ΙΚΑ, αλλά έρχεται ο Φορμίκα

Η διατητολογία θα φτάσει στα "κόκκινα"

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 376
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19430-43025.jpg

Όταν με το καλό διαβάζετε αυτές τις γραμμές η διαιτητολογία, ή όπως αλλιώς σας βολεύει πείτε την, θα έχει φτάσει στα «κόκκινα»! Δεν λέω στο απροχώρητο, γιατί αυτός ο χαρτοπόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.

● Ανεξάρτητα από το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, σας το υπογράφω, ο μεγάλος χαμένος αυτής της ιστορίας θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ή «Πόντιος Πιλάβιος», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι άσπονδοι φίλοι του.

● Οι επιθέσεις που θα δέχεται από εδώ και στο εξής μετά τα φαλτσοσφυρίγματα της Κυριακής στα Πηγάδια και στο ΟΑΚΑ, θα είναι και από ξηράς και από αέρος.

● Μια είδηση εμφανίστηκε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή ξεκινήσει η 18η αγωνιστική. Μια είδηση για πολλούς προειδοποιητική βολή για τον Πόντιο Πιλάβιο.

● Ο τέταρτος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και θα διευθύνει απ’ εδώ και εμπρός τον σύλλογο μαζί με τον Γιάννη Βρέντζο, που παραμένει διευθύνων σύμβουλος.

● Η αναβάθμιση του Γιάννη Μώραλη προκάλεσε την πρόσληψη του συναδέλφου Κώστα Καραπαππά, μεταγραφή από τον «Γάβρο», ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, ρόλο που είχε μέχρι τώρα ο Γιάννης Μώραλης!

● Όσα έχει ακούσει μέχρι τώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ από τον αειθαλή Σάββα Θεοδωρίδη θα μοιάζουν με ευχές μπροστά στο οπλοστάσιο που ετοιμάζει να ρίξει στη μάχη ο Καραπαππάς! Το πάρτι μόλις άρχισε…      

● Στο μεταγραφικό τομέα δεν κουνιέται φύλλο και οι προθεσμίες πιέζουν. Στο γραφείο μου το φαξ κοντεύει να σκουριάσει. Η μόνη ενδιαφέρουσα είδηση που κατέφτασε Κυριακή ξημερώματα, σύμφωνα με το Skysports, είναι ότι η Μπλάκμπερν βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Μάουρο Φορμίκα!

● Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε το βράδυ της Κυριακής αναφέρει ότι ο 23χρονος Αργεντινός είναι πολύ πιθανό να έρθει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα για να υπογράψει.

● Από την πλευρά του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνεται ότι ο Φορμίκα είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο ένα στόχος για τη θέση του μέσου, ωστόσο τα ρεπορτάζ στην Αγγλία το προχωράνε ακόμα περισσότερο.

● Όπως αναφέρει το Skysports, οι «ερυθρόλευκοι» και η Μπλάκμπερν είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένες διαπραγματεύσεις και πολύ κοντά στη συμφωνία. Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι ο παίκτης είναι πολύ πιθανό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έρθει στην Ελλάδα για να περάσει ιατρικά τεστ και μετά να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.

● Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στον αδερφό του Μάουρο Φορμίκα, Λαουτάρο, ο οποίος αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης και δεν αποκλείεται να έχει παίξει ρόλο στην απόφαση του παίκτη. Σίγουρα ρόλο έχει παίξει η θετική ανταπόκριση του Βαλβέρδε. Γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή, τον εκτιμά και στο πρόσωπό του ελπίζει ότι θα βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα τον τελευταίο καιρό.

● Ο παίκτης είναι «δεκάρι», με το νούμερο αυτό στην πλάτη διέπρεψε στη Newells Old Boys στην Αργεντινή. Αλλά αγωνίζεται περιφερειακά και ιδιαίτερα δεξιά, μια θέση για την οποία ο Βαλβέρδε καίγεται.

● Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, όσο σχετικό αν είναι αυτό για επιστημονίσκους σαν τον Αϊνστάιν, ο Βλάσης Τσάκας έσπασε τη σιωπή και επέστρεψε! Αξύριστος, με το γνωστό look Μαύρος Πιτ και το μπλουζάκι που γράφει Soul Travel!!! 

● Με επιστολή απάντηση-εκδίκηση, γροθιά στο στομάχι, στον Σάββα Θεοδωρίδη, προειδοποίησε ότι τα «τα μπραβιλίκια και οι ψευτομαγκιές τελείωσαν…» και αποκάλυψε για πεντηκοστή εξακοσιοστή έβδομη φορά ότι σε λίγες μέρες και χίλιες και μια νύχτες η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί και οι απανταχού Άραβες επενδυτές θα είναι στο τιμόνι των «πράσινων».

● Παραθέτω αυτούσια την επιστολή γιατί τη θεωρώ ποδοσφαιρικό ντοκουμέντο: «Καταντάει σκοτσέζικο ανέκδοτο (σ.σ. όχι σκοτσέζικο ντουζ, αστοιχείωτοι, αλλά ανέκδοτο) η εβδομαδιαία γκρίνια του Ολυμπιακού, ψάχνοντας για άλλοθι και δικαιολογίες για την ανυπαρξία του μέσα στο γήπεδο. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν κατανοητά όταν η εύνοια έχει γίνει συνήθεια τόσα χρόνια και ξαφνικά οι βουτιές δεν ανταμείβονται με την άσπρη βούλα... Το να βγαίνουν όμως με τόση γραφικότητα οι συνεργάτες του κ. Μαρινάκη και προκειμένου να ηρεμήσουν το μαινόμενο Πρόεδρό τους (όπως περιγράφεται στα sites να είναι ο κ. Μαρινάκης από τη διαιτησία του κ. Κωνσταντινέα) να αναφέρονται στον Παναθηναϊκό και στους υποψηφίους επενδυτές, αυτό ξεπερνά τα όρια... Κύριοι, εφεξής όταν θα αναφέρεστε στην ομάδα μας και στη νέα ιδιοκτησία θα πρέπει να πλένετε τα στόματά σας. Η γραφικότητα του κάθε συνταξιούχου που νομίζει ότι ακόμα είναι στην εποχή Κόκκαλη και παράγκας, όσο και να θέλεις να τη δεις με επιείκεια, καταντά τραγελαφική... Τα τελευταία εμπόδια που πήγαν να μπουν στη Βουλή των Ελλήνων ξεπεράστηκαν και η ελληνική πολιτεία, με καθυστέρηση ομολογουμένως, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε σε λίγες ημέρες τους νέους επενδυτές στο τιμόνι της πράσινης ΠΑΕ. Τότε υποσχόμαστε και το τελικό ξεκαθάρισμα. Τέρμα στα μπραβιλίκια και τις ψευτομαγκιές. Το παιχνίδι θα παίζεται μέσα στις άσπρες γραμμές. Πουθενά αλλού.» Και τώρα διαβάστε πώς υπογράφει: «Βλάσης Τσάκας, εκ μέρους των υποψηφίων επενδυτών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Vlacibo! Αυτό είναι το φάρμακο μου! Vlacibo!  

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ