Αθλητισμος

"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ"

Βγενόπουλος voices...

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15944-42968.jpg

Μόλις τελείωσε στο Ξενοδοχείο «Πεντελικόν», η συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου με θέμα τις διοικητικές του προθέσεις για τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηρίστηκε από μια σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη (και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε δεύτερο πλάνο), πρόταση ΑΜΚ για την επόμενη μέρα και υπόδειξη του ΟΑΚΑ ως λύσης στο γηπεδικό ζήτημα. Τα κυριότερα κομμάτια της…

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

«Είναι πολύ δύσκολες οι εποχές, οι προτεραιότητες όλων έχουν αλλάξει. Ζούμε μεταβατική περίοδο με ένα οικονομικομιντιακό σύστημα να προσπαθεί να αποφύγει την κατάρρευση. Ο Παναθηναϊκός είναι κι αυτός προτεραιότητα, ίσως όχι η πιο σημαντική, αλλά κομμάτι της ζωής μου»

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΖΙΓΓΕΡ

«Διαφωνώ κάθετα ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχωρεί μετά από 32 χρόνια. Έχει αποχωρήσει μετά την παράδοση της διοίκησης στον Τζίγγερ. Οι Βαρδής, Θόδωρος, Γιώργος είναι κομμάτια της ιστορίας του Παναθηναϊκού, Κρητικοί και λεβέντες με τεράστια προσφορά. Ο κύριος Γιάννης Βαρδινογιάννης, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας

«Αμφιβάλλω αν αποχωρεί: έχει ήδη αθετήσει 3 συμφωνίες μας…

α) το 2008 με την πολυμετοχικότητα

Προσπάθησε να τη διαλύσει. Δεν παραδόθηκε καθαρός ΠΑΟ, αλλά με 6 εκ. ευρώ έλλειμμα, βασικούς ποδοσφαιριστές στο τέλος συμβολαίων και με ποδοσφαιριστές όπως ο Σπυρόπουλος που ακόμα χρωστάγαμε για τις μεταγραφές τους. Ο Βαρδινογιάννης πρότεινε τον δικό του φίλο Πατέρα και τον Αντωνίου. Ήταν δικές του επιλογές. Τις αποδέχθηκα. Η πρώτη του επέμβαση ήρθε στη μεταγραφή Κυργιάκου. Είχαμε συμφωνήσει, αλλά εκείνος έβαλε βέτο λόγω των δικαστικών διαφορών τους. Πήραμε Μελίσση, δεν πήραμε το πρωτάθλημα

β) στη συμφωνία για το έλεγχο του κυρίου Πατέρα, του οποίου ήθελε την απομάκρυνση από την προεδρία…

Ενώ περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο στα τηλέφωνα, προσπαθώντας να βρούμε μια λύση, εκείνος δημοσίευσε την επόμενη μέρα επτασέλιδη επιστολή, την οποία αποκλείεται να έγραψε σε ένα βράδυ. Δεν παρέλαβε χρέη. αλλά Παναθηναϊκό με συν 30 εκ. (8 εισπρακτέα από το Τσάμπιονς Λιγκ). Πήρε Γκοβού, Πλεσί, Γκαρσία, Φερνάντες που μπορείτε να τους αντιπαραβάλλετε με Μελίσση, Σόουζα του Πατέρα. Συν τα έξοδα για τον Φρέιτας και το επιτελείο του. Εγώ προσωπικά δεν κατηγορώ ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Δεν παρέλαβε κανένα χάος. Μόνη υπέρβαση ήταν ο Σισέ. Συγκατέθεσα, γιατί με έπεισε ο Πατέρας ότι τον χρειαζόμαστε για την υπέρβαση, κι αν για κάποιον λόγο δεν παίρναμε πρωτάθλημα, εδώ είμαστε οι μέτοχοι. Δηλαδή μετά τα 67 εκ. ευρώ που βάλαμε, ο ΠΑΟ δε θα ξαναχρειαζόταν ποτέ λεφτά; Εκεί θα τελείωναν οι υποχρεώσεις μας; Εγώ δεν έκανα ποτέ αντιπολίτευση. Στήριξα Γόντικα, Κωνσταντόπουλο, Φρέιτας κτλ.

γ) η συμφωνία του King George για τη μεταβίβαση του 24%

Ήταν μεγάλο λάθος μου. Έπρεπε να ξέρω πώς δε θα είναι ειλικρινής, αφού μου απηύθυνε δημόσια πρόσκληση και δε με πήρε καν τηλέφωνο. Είχαμε μνημόνιο, το οποίο δεν υπεγράφη γιατί θεώρησε ότι χρειαζόταν τροποποιήσεις, αλλά σφίξαμε τα χέρια. Θα σας πω ποια ήταν η συμφωνία. Αφού εσύ πήρες την ευθύνη, θα πρέπει να καλύψεις το 54% των 15 εκατ. Κι εγώ το δικό μου ποσοστό. Την τελευταία μέρα της ΑΜΚ οι υπόλοιποι στείλαμε το ποσοστό μας, εκείνος όχι’. Και μετά είχαμε την ιστορία της χορηγίας. μετά ο Τζίγγερ έστειλε χορηγία οπότε δημιουργήθηκε θέμα με το ΦΠΑ της, ενώ την ίδια εποχή πληρώνονταν τόκοι από το δάνειο της Πειραιώς.

«Τώρα δηλαδή λειτουργεί σαν 30% επειδή δεν έκλεισε ένα deal; Λειτουργεί με 30% στα χρήματα που έβαλαν οι άλλοι; Αυτά είναι απίστευτα πράγματα

«Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία είναι η αδρανοποίηση των μετοχών. Έχει υποχρέωση τις διαθέσιμες μετοχές να τις προσφέρει πρώτα στους υφιστάμενους μετόχους κι επίσης να διορίζει μέλη στο ΔΣ»

«Έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει ακόμα και τον Πέτρο Κόκκαλη που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της ίδρυσης της ΠΕΚ όταν έκανε λόγο στην τηλεόραση για ‘ομάδα του παλατιού’, ‘ροζ φανέλες’ κτλ

«Κύριε Βαρδινογιάννη εγώ είμαι ο καιροσκόπος; Εσύ έφυγες κι εγώ είμαι εδώ…Παρών. Διάλεξε πώς θες να φύγεις και φύγε’»

ΓΗΠΕΔΙΚΟ

«Για το θέμα του γηπέδου, πώς ξοδεύτηκαν 10,5 εκ. για μακέτες; Με κατηγόρησαν ότι ήθελαν να βάλω το όνομα της Marfin στο γήπεδο. Οι άλλοι που παίζουν στο Allianz και στο Emirates, δεν έχουν ιστορία; Εξέφρασα την αντίθεσή μου σε κάποια τεράστια έξοδα που χρέωναν όλους και αντιλήφθηκα ότι το γήπεδο δεν μπορούσε να γίνει. Πάει η εποχή που τα συμφέροντα επιβάλλονταν σε πολιτικούς, θεσμούς κτλ. Και ήταν φυσικό, αφού δεν καλύπτονταν περιβαλλοντικά κριτήρια να προσφύγουν άνθρωποι και οργανώσεις στο ΣτΕ. Δηλαδή, οι επιτροπές κατοίκων μας φταίνε; Το γήπεδο δεν είναι θέμα υστεροφημίας. Πρέπει να λογοδοτήσει για τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί. Το γήπεδο της Λάρισας, κόστισε 28 εκ. ενώ είναι 16.000 θέσεων. Πήρα σήμερα το πρωί τηλ. τον Πηλαδάκη και μου το επιβεβαίωσε. Η διοίκηση της ΓΗΠΕΛ δε θα φύγει έτσι. Θα απαντήσει και θα ασκήσω όλα τα έννομα συμφέροντά μου γι’αυτό…»

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ

Έβγαλα μια ανακοίνωση δύο γραμμών παίρνοντας το επικοινωνιακό βάρος της απόσυρσης για να μη δημιουργήσω χαμό. Δέκα μήνες δε μιλάω, άφησα το όνομά μου να γίνεται έρμαιο στα κέντρα Βαρδινογιάννη και συμμάχων του, αλλά δεν έχω να λογοδοτήσω σε κανέναν. Εγώ δεν έχω μηχανισμούς επικοινωνίας. Έγώ έχω κανάλια, εφημερίδες, παρατρεχάμενους με εφημερίδες, αθλητικές κτλ.; Δεν εγκατέλειψα ποτέ τον Παναθηναϊκό, εδώ είμαι…

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

«Χωρίς πολυμετοχικότητα δεν υπάρχει μέλλον. Οι ατομικές λύσεις είναι βραχυπρόθεσμες. Εγώ δεν είμαι τόσο δυνατός όσο το 2008. Στα δύσκολα παλεύω και η ήττα δεν είναι ντροπή»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ

«Έστειλα το πρωί εξώδικο, ασκώντας τα δικαιώματα μου, ζήτησα έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων για να εγκρίνουν άυξηση κεφαλαίου κατά 15 εκ. /€0,33 ανά μετοχή. Η αξία προ αύξησης θα είναι 7.8 εκ. και όποιος δεν ακολουθήσει το 60% των μετοχών του θα το απολέσει. Η αγάπη μου έχει κάποια όρια. Δε θα πήγαινα ποτέ να μιλήσω με τον δικηγόρο που έχει παρκάρει τις μετοχές. Δε θα πάρω δωρεάν τίποτα. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα μειωθεί το ποσοστό του κυρίου Βαρδινογιάννη και θα αναλάβουν οι νέοι μέτοχοι τις τύχες της ΠΑΕ. Να διαλυθεί το προηγούμενο συμφωνητικό γιατί δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις και τα δικαιώματα προτίμησης. Να υπάρξει νέο συμφωνητικό που θα λέει ότι οι μετοχές του δε θα ψηφίζουν μέχρι να μηδενιστεί το ποσοστό του. Δε θα πάρει το καπέλο του και να φύγει, αν δεν λύσει τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ. Δέχεται ή όχι; Να προχωρήσουμε, να συσπειρωθούμε και να μαζέψουμε εύπορους Παναθηναϊκούς για να συμμετάσχουν στην αύξηση. Προφανώς θα συμμετέχω. Το ποσό θα εξαρτηθεί. Τα τρανταχτά ονόματα να μη συμμετέχουν με ανακοινώσεις ή απλά με ένα διαρκείας. Αλλά με λεφτά. Όποιος δεν το κάνει, ας μην ξαναμιλήσει. «

«Λαϊκή Βάση; Ναι, αλλά αυτήν την περίοδο δεν μπορούν οι φίλοι της ομάδας να χρηματοδοτήσουν. Η αύξηση να είναι ανοιχτή. Όσοι βάλουν λεφτά, θα έχουν γνώμη».

«Αν πει όχι; Θες να πας για πτώχευση, εσύ θα την επωμιστείς».

«Μόνος μου δεν μπορώ να προχωρήσω. Δεν έχω διάθεση, δυνατότητα, ούτε πίστη σε αυτό το μοντέλο. Ομώς θα χρησιμοποιήσω μια δική του έκφραση.’ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ’»

«Εκτιμώ ότι με 15 εκ. φτάνουμε μέχρι το τέλος της περιόδου»

«Έχω βάλει 22 εκ. ζεστά, πραγματικά λεφτά κι έχω βάλει μόνο μια μεγάλη χαρά. Στη Ρόμα. Αυτή τη φωτογραφία μου να βάζετε στο εξής…»

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Το ΟΑΚΑ να γίνει ‘Πράσινη Πολιτεία’. Πήρα τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ. ‘Μας το δίνεις να χτίσουμε εκεί;’. Ήταν καταρχάς θετικός. Είδαμε τον υπεύθυνο μαζί με τον Βαγγέλη Σαμαρά. Μπορούσαμε να το κάνουμε τότε, αλλά ποτέ δεν προχωρήσαμε. Να έχει και η πολιτεία εισπράξεις, ανταπόδοση. Αν μας ξεμπλέξει ο Τζίγγερ από τον Βοτανικό, το μεγάλο όραμα θα είναι η Πράσινη Πολιτεία».

«Το νέο προπονητικό, αν χρειαστεί, θα ανήκει στον Παναθηναϊκό». Εκτός αν μετά από 20 χρόνια το παιδί μου πει ‘ποιος Παναθηναϊκός, φέρε το εδώ να πάρουμε κανένα νοίκι»

ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ - ΠΑΤΕΡΑ

«Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι οι μεγαλύτεροι Παναθηναϊκοί παράγοντες αυτή τη στιγμή. Δεν έχω τίποτα μαζί τους. Έχω πρόβλημα τη διαδοχή. Με τη νέα γενιά της οικογένειάς τους δεν πρόκειται να συνεργαστώ»

«Παναθηναϊκή και όχι προσωπική πρωτοβουλία η σημερινή μου. Τιμώ τον Πατέρα και την προσφορά του. Δεν έχω πικρία από τον κύριο Πάτερα. Θα ήταν χρήσιμο να δώσει τις επιστολές που έχει στη διάθεσή του»

«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήρθε και μου είπε έχω επιταγή 30 εκ., βάλε κι εσύ να βγάλουμε τον Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ. Εγώ δεν ήθελα κάτι τέτοιο… Αργότερα με είπε όψιμο Παναθηναϊκό, έχω τιμηθεί με το ‘χρυσό τριφύλλι’ προτού γεννηθεί. Με μένα δεν θα ξανακάτσει στο ίδιο τραπέζι…»

Από τα ευτράπελα της συνέντευξης η απαγόρευση εισόδου στον εκδότη του Derby, Κώστα Γκόντζο, αλλά και η ερώτηση που απηύθυνε ως δημοσιογράφος (!!!) ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Τέλος, η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου στον δημοσιογράφο της «Αργολικής Ανάπτυξης» που θέλησε να υποβάλλει ερώτηση. «Χαιρετίσματα στην όμορφη Αργολίδα»…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ