Αθλητισμος

«ΞΕΧΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ»

Tζίγγερ voices…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15784-42723.jpg

« Ξεχάστε την οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό. Αποχωρούμε οριστικά από την ομάδα, οι μετοχές παραμένουν ανενεργές μέχρι να βρεθεί υποψήφιος αγοραστής , διοικεί στο εξής το 45% του Ερασιτέχνη και των υπόλοιπων μετόχων ως πλειοψηφία κι αποσύρουμε τα μέλη μας από το ΔΣ» (σ.σ. ανάμεσά τους κι ο Δημήτρης Γόντικας)

«Δεν μπορούμε να δώσουμε τις μετοχές στον Ερασιτέχνη καθώς έχει Διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν είναι εφικτό να κρατήσει αυτό το βάρος»

«Από τον Μάρτη έχω θέλω να δώσω στον ΠΑΟ μια βιώσιμη λύση, όμως δεν έχει έρθει τίποτα. Θα καταθέσω τις μετοχές σ' έναν δικηγόρο δίνοντας εντολές και εφόσον έρθει μια πρόταση με αρχή-μέση-τέλος, οι μετοχές θα είναι στην διάθεση του επενδυτή. Δεν βάλαμε τιμή. Δεν θα ασχοληθούμε με τυχάρπαστους Αμερικάνους, που θέλουν να κάνουν όνομα μέσω του Παναθηναϊκού. Ας βρεθεί κάποιος και δεν θα τα χαλάσουμε στο οικονομικό».

«Δεν θα χαλάσω την συμφωνία για την Παιανία, ούτε θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός χωρίς εγκαταστάσεις»

«Ευχαρίστως να τις δώσω σε Βγενόπουλο, Πατέρα, αλλά να μου το πουν επίσημα (…) Όπως λένε, εύκολα τάζεις, δύσκολα βάζεις" (…) Ποτέ δεν υπήρξε πρόθυμος αγοραστής, ενώ υπήρχε πρόθυμος πωλητής»

«Το 2009 δεν είχαν πολλές επαφές με τον Νίκο Πατέρα και τον Ανδρέα Βγενόπουλο, όμως παρά τις διαφορές έγινε μια καλή συζήτηση τον Απρίλη του 2010. Εγώ επέμενα στην απόλυση του Κώστα Αντωνίου, γιατί τον θεωρούσα και τον θεωρώ αποτυχήμενο και υπαίτιο όλων των αποτυχημένων μεταγραφών»

«Ψάχναμε για διοικητική σταθερότητα. Οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν, όμως δέχθηκαν πιέσεις από μερίδα του κόσμου, παρά το γεγονός πως είναι οιι άνθρωποι που έχουν προσφέρει περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησα να βρω πρόεδρο και προσπάθησα να πείσω τον Πατέρα να επιστρέψει. Ο Νίκος πέρυσι το καλοκαίρι ήθελε τεχνικό διευθυντή τον Κόντη και αντιπρόεδρο τον Θανάση Κανελλόπουλο. Δε χρειάζεται να πω ποιος είναι ο κύριος Κανελλόπουλος»

«Είπαμε πως χαρίζουμε το 25% του Παναθηναϊκού πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Συμφωνήθηκε πως η οικογένειά μου θα είχε το 30% και θα συμμετείχε με 30% στην ΑΜΚ. Μέχρι το τέλος του χρόνου, το ποσοστό που χάριζα θα το έπαιρνε ο Ανδρέας. Να τονίσω πως ο Πατέρας δεν δήλωσε πως θέλει να γίνει αγοραστής. Συμφωνήθηκε όμως πως θα είναι πρόεδρος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει ο Αντωνίου και θα υπήρχε ένας άλλος μεγαλομέτοχος. Μειώσαμε τα μέλη του Δ.Σ. και προχωρήσαμε σε μια ΑΜΚ που δεν έγινε ποτέ. Πολλοί μέτοχοι δεν έβαλαν τα χρήματά τους. Από τα 9.000.000 μπήκαν τα 5.000.000 και αποφασίσαμε να βάλουμε 4.000.000 ως χορηγία. Δεν ολοκληρώθηκε η αύξηση επιτυχώς γιατί δεν είχε βάλει όλοι χρήματα. Μια υπογραφή έπρεπε να μπει για την χορηγία, όμως δεν έγινε ποτέ»

«Τα λάθη που έκανα; Δεν τα βρήκα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Εννοώ αυτούς που ήθελαν φτηνά εισιτήρια, να τους βγάζω από την φυλακή και να τους έχω στην φρουρά μου. Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που πολέμησα τη βία. Δεν προστάτεψα την ομάδα. Η προστασία της ομάδας είναι να πληρώνεις (διαιτητές, παράγοντες) και να παίρνεις τα αποτελέσματα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά και να παίρναμε το 2005 ένα κάλπικο πρωτάθλημα. Το τρίτο λάθος ήταν το γηπεδικό. Το 2008 ο Βωβός είχε χτίσει το 70% του εμπορικού κέντρου χωρίς να γίνει ούτε μια προσφυγή. Είχαμε κλείσει εμπορικές συμφωνίες, είχαμε κλείσει με τις τράπεζες την χρηματοδότηση και είχαμε συμφωνήσει με τον Δήμο. Όλα αυτά τα ήξεραν πέντε άνθρωποι. Το έργο είχε φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση. Τον Γενάρη θα ξεκινάγαμε το έργο και έκανα το λάθος να το ανακοινώσω στο Δ.Σ. Αυτό δεν θα το ξαναέκανα»

«Ο Νίκος Πατέρας έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Δεν ήταν τεχνικός διευθυντής. Όταν έχεις έναν κόσμο που ζητά μεταγραφές δεν μπορείς να αντισταθείς (…) Παρά τις αντιθέσεις, τις μη συμφωνίες με τον Νίκο Πατέρα, είναι δύσκολο κάποιος να διοικεί όταν έχει από πάνω του έναν που του λέει: "Ξόδευε, ξόδευε, μη σε νοιάζει".»

«Για μένα το κεφάλαιο έχει κλείσει ανεπιστρεπτί»

«Θέλω να ευχαριστήσω: τους ανθρώπους της ΠΑΕ, που δούλευαν χωρίς Σαββατοκύριακο. Τον φίλο μου Χρήστο Αθανασίου που παράτησε την οικογένεια του στην Καβάλα και κατηγορήθηκε. Τους ποδοσφαιριστές Γιάννη Γκούμα και Λουκά Βύντρα που άκουγαν πολλά από τον κόσμο, αλλά δίνουν και έδιναν τα πάντα για την ομάδα. Τον Βέλιτς που αντιμετωπίστηκε άδικα από τον τύπο, ενώ τον έβριζαν ακόμα και οι ποδοσφαιριστές. Τον Βαγγέλη Σαμαρά για το γηπεδικό. Τον Αργύρη Μήτσου, κύριο συντελεστή του νταμπλ του 2004. Τον Σπύρο Λιβαθηνό και τον Πέτρο Κόκκαλη για τη δημιουργία της Super League, θα ήταν άλλο το ποδόσφαιρο αν δεν είχε καρατομηθεί για να πάρει με τις γνωστές διαδικασίες το πρωτάθλημα του 2008 ο Ολυμπιακός»

«Πολλοί το παίζουν αλλά Καπετάνιος είναι ένας»

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υπομονή και τα 32 χρόνια στήριξης της ομάδας»

Η συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε ξαφνικά το πρωί. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και τώρα όλοι ψάχνουμε: α) τι σημαίνει «ανενεργές μετοχές» και β) τι θα γίνει αν δεν βρεθεί αγοραστής…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ