Αθλητισμος

O Mάκης (Good Olʼ Boy) Παπασημακόπουλος κάνει μια πρώτη ανάγνωση του EURO

«Kύριε Γιόακιμ Λεβ, πόσες ακόμα φορές θα σας πιάσει η κάμερα να κάνετε αηδιαστικά πράγματα;»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131105-297415.jpeg

Με το κωδικό όνομα Good Olʼ Boys ο Μάκης Παπασημακόπουλος μαζί με τον Κώστα Βαϊμάκη βρίσκονται κάθε μεσημέρι στο πόστο του στον ΣΚΑΪ 100,3 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 15.00 με 17.00.

Ζητήσαμε από τον Μάκη Παπασημακόπουλο να μας πει τα πρώτα του συμπεράσματα. 

image

Γιούρο Γιούρο Όλοι (άθλιο λογοπαίγνιο χωρίς καμία ντροπή). To ξενέρωμα είναι ήδη βαθύ. Θα έπρεπε άλλωστε να είσαι γκαβάδι από τα λίγα, αν δεν σου άφηνε μια περίεργη αίσθηση στο στομάχι αυτό το Euro. Με τη σκιά της τρομοκρατικής απειλής να κρέμεται πάνω από τα γήπεδα, τελικά η Γαλλία –κι εμείς μαζί– φάγαμε τον αιφνιδιασμό από το θυελλώδες ραντεβού που έδωσαν οι χούλιγκαν εκεί, γιατί τίποτα δεν σφραγίζει τόσο πειστικά το «είμαστε έτοιμοι για άλλο ένα μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου», όσο αναρίθμητα πλάνα με καρέκλες σε κεφάλια, κλωτσοπάρτι με πεσμένους αναίσθητους και ομοβροντίες από μπουκάλια που κρύβουν τον ήλιο.

Εντούτοις, τι να γίνει; Η μπάλα παίζει και αναγκαστικά –και δεμένοι αριστερό πόδι-δεξί χέρι, δεξί χέρι-αριστερό πόδι– βλέπουμε τα ματς και ήδη έχουμε βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα. Τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

  • Η συνολική ηλικία του κεντρικού αμυντικού διδύμου της Ρωσίας –καλησπέρα κύριοι Ικγνάσεβιτς και Μπερεζούτσκι– είναι 250 ετών. Τιμημένα γηρατειά δίχως άλλο.
  • Η εθνική ομάδα του Βελγίου έχει αρχίσει να μυρίζει επικίνδυνα μια γλυκιά εσάνς απατεωνίλας. «Το καλύτερο υλικό» ακούμε, «υπερπλήρης» ακούμε, «το μέλλον τούς ανήκει ακούμε», αλλά μέχρι στιγμής είναι απλώς ένα κακοφτιαγμένο σύνολο από αξιόλογες μονάδες που αδυνατούν να δημιουργήσουν μια ομάδα.
  • Η εθνική Αγγλίας δεν θα ξεπεράσει ποτέ το τρακ της πρεμιέρας. Επίσης και ο Harry Kane, το μοναδικό σέντερ φορ του κόσμου που έχει φάει την αδικαιολόγητη τιμωρία να χτυπάει κόρνερ, δηλώνει 22 ετών. Με κροτάφους 55χρονου.
  • Είναι επίσημο. Ο Τόμας Ροσίτσκι είναι ο Πήτερ Παν. Ή πιο σωστά: Ο Πήτερ Παν είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του Τόμας Ροσίτσκι. Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ο μαέστρος των Τσέχων έχει την ίδια φάτσα, το ίδιο μαλλί και παίζει ποδόσφαιρο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ο χρόνος ήρθε, τον είδε για λίγο, ήπιαν ένα καφέ και μετά τον άφησε. Ο Τόμας δεν χαλιέται και συνεχίζει.

Συνοψίζοντας. Είμαστε με την Πολωνία και την Ιρλανδία. Προς κύριο Γιόακιμ Λεβ, προπονητή της Εθνικής Γερμανίας: πόσες ακόμα φορές θα σας πιάσει η κάμερα να κάνετε πραγματικά αηδιαστικά πράγματα μέχρι να σταματήσετε;

image

Ο Γιόακιμ Λεβ σε φουλ αγωνιστική δράση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ