Αθλητισμος

Έκτακτη SUPERLEAGUE VOICE: Σοκ και Μπέος

Ο Παναγιώτης Μένεγος ανθολογεί τη συνέντευξη

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12900-38190.JPG

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που έδωσε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο ο Αχιλλέας Μπέος για να τοποθετηθεί σχετικά με το #kasetagate του Αλέξη Κούγια. Ακολουθούν μερικά highlights – τρανή απόδειξη ότι η ζωή μιμείται την τέχνη, είναι πια σίγουρο….

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία επιτέλους να πω τα πράγματα με το όνομά τους»

«Αναρωτιέμαι σε τι κόσμο μεγαλώνω τα παιδιά μου».

«Ουδέποτε ήμουν ρουφιάνος και δεν σκοπεύω να το κάνω στα 52 μου χρόνια»

«Υποκλοπέας είναι ο Νικόλας Πατέρας. Θα αποδειχτεί από τη δικαιοσύνη, όπου θα κληθεί να λογοδοτήσει. Η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της»

«- Για τις διαφορές μας με τον κύριο Δαλούκα έχει υποβάλει μήνυση, άρα θα τις λύσουμε στα δικαστήρια. Ουδέποτε επικοινώνησα μαζί του παραμονή του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός. Πράγματι, μετά τον αγώνα μιλήσαμε σε έντονο ύφος, με αφορμή το γνωστό πέναλτι.

- Γιατί του τηλεφωνήσατε;

- Πήρα να του πω ότι το πέναλτι που έδωσε εκθέτει τον ίδιο και όλο το Βόλο»

«Μπορούμε να συλλέξουμε πέντε κουβέντες και να κάνουμε ένα κείμενο, που δεν έχει αντίλογο. Είναι μονόλογος. Μαζέψανε αυτό που θέλανε και το μοντάρανε. Αν δεν το κάνει ο εισαγγελέας, θα το κάνω εγώ σε συγκεκριμένο εργαστήριο» (απαντώντας στην ερώτηση αν το νεό σλόγκαν του ελληνικού ποδοσφαίρου, το περίφημο ‘Βαγγέλη ψάξου’, είναι προϊόν συρραφής)

« - Αυτός που μιλά μαζί σας είναι ο Νικόλας Πατέρας;

- 100% (…) Ο κ. Πατέρας είχε ομολογήσει στο περιβάλλον του ότι θα τον βρω μπροστά του. Το έργο του στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο, αν κρίνουμε το πέρασμά του από τον Εθνικό. Θα μείνει στην ιστορία»

«Η σχέση μου με τον Νικόλα Πατέρα τόσα χρόνια αποδεικνύεται από την παρουσία μου στα γενέθλιά του στις 26 Αυγούστου. Τότε έχει γενέθλια, να του στείλετε λουλούδια»

«Και τώρα που μιλάω με παρακολουθούν. Μεγαλώνω παιδιά που είναι περήφανα για τον πατέρα τους. Έμπορος ναρκωτικών δεν είμαι, δημόσια έργα δεν παίρνω, οπότε μπορώ να βγαίνω και να τους ξεφωνίζω όλους. Τέσσερις φορές ήρθαν να κάνουν έλεγχο ΣΔΟΕ στον Ολυμπιακό Βόλου και έμαθα πως θα ξαναέρθουν. Ας έρθουν, να τους ετοιμάσω κι ένα αρνί. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

«Πάρτε τεχνοκράτες όπως ο Κιντής, που άφησαν χρέη. Σάπιοι μέσα τους, άσχετοι με το χώρο. Αν θέλετε αυτούς, να πάτε κάπου αλλού, στην… Ταρζανία»

«Θα είναι γελοίο να πιστέψει και ο τελευταίος πως εγώ έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού έναν διεθνή διαιτητή. Εγώ λέω ότι γνωρίζω καμιά φορά ποιος θα είναι ο διαιτητής σε ένα ντέρμπι»

«Μπορεί να λέω σε μια φράση ότι έχει γεμίσει η Ελλάδα Τσετσένους και να απομόνωσε τη φράση για να κάνει συρραφή. Να ελέγξουν αυτές τις κασέτες για να δουν αν είναι κασέτες της Τζούλιας ή αν είναι γνήσιες»

«Θα καταγγείλετε τον Κούγια στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα;

Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το τέρμα. Αν υπάρχει νομοθεσία που μπορεί να τιμωρηθεί και στην Αλβανία, θα κάνω κι εκεί καταγγελία (…) Αν τιμωρηθεί τόσες φορές, θα εξαφανιστεί. Πρέπει πού και πού να βγαίνει ο Κούγιας για να γελά ο κόσμος».

Δεν νομίζω ότι στα παραπάνω και σε όσα έχουν προηγηθεί αυτές τις μέρες χωράει κάποιο σχόλιο. Απλά χαλαρώνεις και απολαμβάνεις αυτό το, σχεδόν διεστραμμένα αριστοφανικό, σκηνικό. Δηλαδή, αφού δεν έχουμε μπάλα, έχουμε γέλιο. Σε όποιον τις επόμενες μέρες χρησιμοποιεί τις λέξεις – φράσεις «καταδικάζω», «μπόχα», «καθαρίστε τώρα το ποδόσφαιρο» και τα λοιπά επικολυρικά των κλαιούσων δημοσιογραφικών παρθένων, υπενθυμίστε ότι το #kasetagate 1 της Παράγκας του 2002 με τον «θειο» , τον «κοκκαλιάρη», τον «περιέργο» και τους υπόλοιπους κλασικούς ήρωες τέθηκε με βούλευμα στο αρχείο (ενώ η ΕΠΟ ποτέ δεν εξέδωσε το πόρισμα που τότε είχε υποσχεθεί). Καλή απόλαυση…

ΥΓ.: τώρα για όσους θέλετε σώνει και καλά «κάθαρση», πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια υπόθεση που έχει ως αφετηρία τον Κούγια, τον Βοργιά και τη «Δίκη» του «σαγόνια»;

Φωτογραφία: contra.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ